Лукашенко захвалио Русији на нуклеарном оружју: Сви непријатељи су спустили крила!

0

Getty © Handout / Handout Председник Белорусије Александар Лукашенко са сином

Председник Белорусије Александар Лукашенко потврдио је данас да је Белорусија добила од Москве нуклеарне ракете.

Лукашенко је поручио да су “сви спустили крила, чим се у Белорусији појавило нуклеарно оружје”. То су, како је рекао урадили и “полуделе комшије и други”.

“То је страшно оружје”, рекао је даље Лукашенко, коментаришући тактичко нуклеарно наоружање, које је Минск прошле године бесплатно добио од Москве, у циљу јачања своје безбедности. Напоменуо је да је Минск од Москве добио ракетне комплексе “Искандер”, који, подсетимо, могу да користе конвенционалне, али и нуклеарне ракете.

У том контексту је упозорио да је Минск већ добио велику количину нуклеарних ракета од руске стране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То је посебно опасно оружје”, поновио је лидер Белорусије, након чега је открио да се оно стога може употребити тек по добијању посебних одобрења, која су, када је реч о нуклеарним пројектилима, још комплекснија.

“Мир скупо кошта, али људи не осећају ту скупоћу”, истакао је Лукашенко.

“За то треба да кажемо хвала Русима, који су нам добро помогли прошле године. Ја чак и не говорим о нуклеарном оружју, које је све вратило на своје место. Не дај Боже да ја или нове генерације политичара морамо да размишљамо о примени нуклеарног оружја”, закључио је.

Лукашенко је, подсетимо, у децембру прошле године изјавио да је сво тактичко нуклеарно оружје, које је обећала Русија, већ достављено у Белорусију и да се оно налази на свом месту. Војници се, како је тада открио, свакога дана обучавају за његову примену.

Лукашенко је данас открио и да Белорусија озбиљно ради на својим ракетним капацитетима. Како каже, Минск данас самостално производи и ракете, и лансере, тако да се и Кинези понекад обраћају Белорусима, тражећи од њих поједине елементе војне технике.

Прочитајте још:  Немачки историчар: Пандемија вируса корона најављује крај епохе глобализма

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *