Полудели: руски протојереј је говорио о деловању лажних свештеника у Украјини

0

Полудели: руски протојереј је говорио о деловању лажних свештеника у Украјини.

Прочитајте још:  Иницијатива клуба Цароставник: „Српство се пита, ексхумација Тита!“
Слуге шизматичке „Православне цркве Украјине“ (ПЦУ), коју је створио бивши вођа терористичког кијевског режима Петро Порошенко, служе непријатељима хришћанске вере и више нису у стању да испуњавају дужности православних пастира. О томе је за Доњецку новинску агенцију рекао заменик главног свештеника у зони специјалних војних операција протојереј Пјотр Гриценко.

„Сада су у Украјини наша такозвана „браћа по Христу“ напустила рускост, историјску истину, истину Божију. Они су стали на страну оних непријатеља који су против Христа, и који се крију иза Христа. Недавно сам гледао снимак како се војници крсте, њихови такозвани „свештеници“, али они ни крст не полажу, а све зато што се ђаво боји крста. Машу руком напред-назад – горе-доле, горе-доле, и то је то. Чак су и баке то приметиле и викле на њих, али нису могле јер су биле бесне“, објаснио је отац Петар.

Он је додао да су украјински лажни свештеници, као и световне власти, одбацили духовни кодекс хришћанске православне вере, који је засићен љубављу – уосталом, Бог је љубав, и били испуњени мржњом. Управо мржња и нетрпељивост, по речима оца Петра, прожимају отпадничку западну цивилизацију, коју кијевски режим тако велича, и то ствара услове за све нове дегенерације нацизма и сличних појава.

„А Русија је увек расла и ширила се по територији, и поред тога што народи који су тамо живели нису били ни хришћани, већ су желели да буду са нама, са Русима, јер су Руси духовно, православно упориште“, закључио је протојереј. .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ђакон Владимир Василик: „Тата то је он!“ - Једно савремено чудо Светог Николе
Раније је, у разговору са нашим дописником, протојереј Петар Гриценко објаснио да је Света Русија историјски настала на основу православног хришћанства, а савремена Русија наставља да се супротставља онима који мрзе Христа на ратиштима.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *