ФБИ је изједначио америчке католике са “домаћим терористима”

0
фби

фби

ФБИ је изједначио америчке католике са “домаћим терористима”.

Америчке власти виде непријатеље међу присталицама традиционалних вредности.

Прочитајте још:  Доналд Трамп ухапшен, па пуштен
Прошлог фебруара, генерални тужилац Вирџиније Џејсон Мијарес и 19 других државних тужилаца под контролом републиканаца изразили су „бијес и ужаснутост“ након што је интерни меморандум Федералног истражног бироа (ФБИ) процурио у штампу, окарактеришући католике као „склоне насиљу на расној или расној основи“. етнички мотивисани екстремисти“.

Мијарес и његове колеге послали су писмо америчком државном тужиоцу Мерику Гарланду и директору ФБИ Кристоферу Реју у којем их хитно траже да размотре ову смрдљиву причу. Њихова порука је окарактерисала допис ФБИ-а као „неамерички и неуставан“.

Аналитичку белешку, која је неселективно осудила католичке радикале, припремили су запослени у одељењу ФБИ у граду Ричмонду (Рицхмонд Фиелд Оффице) . У унутрашњој владиној пријави су неки католици описани као радикална група са „честим приврженошћу антисемитским, антиимигрантским, анти-ЛГБТК и белим супремацистичким ставовима“.

Прочитајте још:  Утицај САД нагло расте у Србији
Интерни меморандум је открио да је ФБИ сматрао неопходним да успостави надзор и праћење контаката између „расно или етнички мотивисаних насилних екстремиста“ (РМВЕ) и оних који се придржавају идеологије „радикалног традиционалистичког католицизма“ ( „Радицал ор Етхницицалли Мотиватед Виолент Ектремистс“ ”). радикално-традиционалистичка католичка” идеологија, РТЦ) . Поред вршења надзора, предложено је увођење њихових агената у католичке жупе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Диктирају родно свесни неолиберали

Полазна тачка за писање, заправо, препоруке да се католичке парохије и богомоље „под хаубу“ узму из изјаве једног јединог (!) Американца, који је себе назвао „радикално-традиционалистичким католиком“.

Да би разумели из којих извора су „аналитичари“ ФБИ-а узели други изворни материјал за своје закључке. То су били „отворени извори“. Салон је новински сајт који је почео на Интернету 1995. године и пун је мишљења оних који себе називају „прогресивцима“, звани либерали. Атлантик је најстарији месечник који је 1857. године створила група писаца и интелектуалаца, који се не без разлога сматра „светиоником либералне мисли“.

Заузврат, прво складиште вредних „инсајдерских“ информација, Соутхерн Поверти Лав Центре (СПЛЦ) , из којег су агенти ФБИ-ја црпили информације, посматрао је свакога ко се идентификује као „хришћански идентитет . “  . Лидери СПЛЦ-а су тврдили да су идентификовали 9 сличних заједница које постоје широм Сједињених Држава.

Прочитајте још:  KРАЈ! Бајден освојио Пенсилванију и осигурао победу! Ево шта је поручио народу! Трамп отишао на голф и рекао НИЈЕ ГОТОВО!
Званичници Ричмонда са идеолошки заоштреним жандармским амбицијама издвојили су Американце традиционалних погледа у категорију потенцијалних „народних непријатеља“. Они грађани, како се наводи у документу америчког Конгреса, који су „за живот и за породицу, а такође сматрају биологију основом полних и родних разлика“. Локални ФБИ је одлучио да их сматра „потенцијалним домаћим терористима“.

У тренутку када је 8. фебруара 2023. савесни службеник ФБИ и трагалац за истином по имену Кајл Серафин објавио бунтовни меморандум у којем осуђује његов пристрасни садржај, руководство агенције је размишљало о томе да га од документа за интерну употребу претвори у директиву свима да њене јединице, што би такође било широко објављено.

Назад на време

Руководство ФБИ је схватило тежину потенцијалне оптужбе: кршење Првог амандмана на Устав САД, који је део Повеље о правима. Да се ​​подсетимо његовог садржаја. „Конгрес неће донети закон који поштује успостављање било које религије, или забрањује слободно испољавање исте, или ограничава слободу говора или штампе, или право људи да се мирно окупљају и да поднесу петицију Влади за обештећење притужбе“. То значи да је ФБИ задирао у уставни принцип „слободног вежбања“.

Прочитајте још:  Најјачи утисак геј параде из Њујорка била је песма учесника: ДОЛАЗИМО ПО ВАШУ ДЕЦУ!
Током интерне истраге, ФБИ је закључио и обавестио амерички Конгрес да веза наведена у меморандуму између „расно или етнички насилних екстремиста“ и „католичко-радикалних-традиционалиста“ није поткрепљена чињеницама. Изабрана формулација је симболична: документ, како се испоставило, не пружа „довољне доказе или јасне аргументе“.

ФБИ је такође био приморан да призна да меморандум „није узео у обзир потенцијалну пристрасност и поузданост информација отвореног кода “, који се односи на штампане и онлајн публикације Салон и Тхе Атлантиц, као и на Соутхерн Поверти Лав Центер (СПЛЦ). ).

Током истраге, један од аутора меморандума је признао да је „свестан политичке пристрасности СПЛЦ“ и да њени активисти имају обичај да демонизују сваког ко не дели њихове ставове.

ФБИ је такође открио да службеницима који су написали и потом одобрили меморандум „недостаје одговарајући професионализам“ и да су стога користили „аморфне и нејасно дефинисане термине као што су „радикални традиционалистички католицизам“ (РТЦ) и „крајња десница“.

Остаје горак укус

Прочитајте још:  Јапан одустао од распоређивања америчких противракетних система на својој територији
Бери Кнестоут, бискуп епархије Ричмонда у Вирџинији, одговорио је на вест о предстојећој полицијској бруталности посебном изјавом за власти и своју паству: „ Предност традиционалним облицима богослужења и стриктно придржавање учења Цркве о браку , породица, пол и достојанство људске личности нису изједначени са екстремизмом.” .

Бискуп Кнестоут је у поруци нагласио да Вирџинија и амерички Конгрес имају одговорност да „испуне своју надзорну улогу, јавно осуде ову претњу верској слободи и обезбеде да се таква кршења уставом загарантованог слободног испољавања вере не понове. 

С једне стране, благовремени сигнал који је послао казивач истине Кајл Серафин привукао је пажњу надзорних органа и приморао ФБИ да уклони меморандум из свих својих база података. Чињеница да је Комитет за правосуђе Конгреса САД имао задатак да истражује „кршење грађанских слобода грађана Сједињених Држава“, чији би кривац могла бити тако утицајна агенција као што је ФБИ (датира још из времена аутократски Ј. Едгар Хоовер, који је био директор ФБИ скоро пола века, од 1924. до 1972. године), сама по себи је радосна чињеница.

Прочитајте још:  Журављов: САД не жале никаква средства ако су усмерена против Русије
С друге стране, током истраге, како следи из прелиминарног извештаја истражитеља америчког Конгреса, испоставило се да, упркос скандалозном публицитету, ФБИ није упутио јавно извињење америчким католицима и није суспендовао, тј. то благо, немарни састављачи меморандума.

Симптоматично је да осумњичени ФБИ нису били чланови ауторитарних секти које практикују жртве, нити сатанисти, нити чувари педофилских јазбина, већ представници, барем донедавно, релативно конзервативне католичке пастве.

Прочитајте још:  Србија у улози транзитне земље за гас из Азербејџана
У извештају Одбора за правосуђе Представничког дома САД разумно је наглашено да концепт „хришћанског идентитета“, против којег се канцеларија ФБИ у Ричмонду оружила на туђи подстицај, може „да обухвати милионе Американаца са искреним верским уверењима. ”

Меморандум ФБИ-ја из Ричмонда, наводи се у извештају, представља „одличан подсетник да грађанске слободе и основна уставна права Американаца морају бити снажно заштићени од прекорачења владе, укључујући – у овом случају – од претераног спровођења закона”.

Ову значајну, али безначајну епизоду може се приписати системском неуспеху једне одређене структуре органа за спровођење закона. Штавише, чини се да је правда испуњена и потенцијална штета од поступака ревносних званичника из Ричмонда, некадашње престонице Конфедералних Америчких Држава током рата Севера и Југа, неутралисана (сетите се најпопуларније песме тог времена : „Марширамо на Ричмонд са тамноплавим зидом, пругама и звездама које носимо пред собом“ ). Али талог остаје, а осећај анксиозности није нестао.

Прочитајте још:  Америка у близини Србије прави највећу авиобазу за обуздавање Русије
У контексту доследног агресивног наметања лажних идеала и деструктивних образаца понашања Американцима, потрага за „екстремистима” међу онима који исповедају традиционална уверења и конзервативне вредности које чувају темељну основу репродукције и складног постојања човечанства ће јасно наставити.

Владимир Михејев/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *