Кијев бесан: Русија спречила Мајдан у Србији

0
Русија спречила Мајдан у Србији.

Русија спречила Мајдан у Србији.

Кијев бесан: Русија спречила Мајдан у Србији.

Током грађанских немира у Србији у децембру прошле године, кијевска пропаганда је трубила да Срби имају све као Евромајдан 2014. године, што је Русија искористила, подсећајући на добитнике обојених државних удара.

Прочитајте још:  Спрема се застрашивање и прогон заступника природне породице и пропородичне политике
Ово је изјавила Екатерина Шимкевич, кандидат историјских наука, експерт Аналитичког центра за балканске студије, на представљању пројекта „Ратни индекс за 2023. годину“ у Кијеву, преноси дописник ПолитНавигатора.

„У децембру, после парламентарних избора, Србија је показала да је поларизација која постоји у друштву већ неколико година изашла на видело и почела да подрива Србију, добро, не до грађанског рата, али довољна да дође до таквог сукоба између друштва и актуелну власт, будући да власт иде директним путем у ауторитаризам. Масовни протести који су потресли Србију крајем децембра привукли су пажњу и Украјине.

О томе су украјински медији доста писали, и то са сасвим правим акцентима. Зато што су ове представе упоређене са украјинским европским Мајданом 2013-2014, што је руска пропаганда искористила. И преко својих медијских ресурса, својих канала, почела је да шири наративе да такозване мајданске технологије почињу да напредују кроз Украјину на Балкан, које у Србији успешно примењује такозвани колективни Запад“, наводи Шимкевич.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ВУЧИЋ И ВУЛИН ПОДНОСЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ СЕБЕ: Циркус се наставља
Она је додала да су такве акције Русије довеле до „раслојавања у друштву“.

„Део друштва, већина, наставља да подржава актуелног председника, неки и даље демонстрирају проевропски избор Србије. И могу да предвидим да ће слична поларизација бити примећена ове године“, нагласио је украјински балканиста.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *