Сораја, Буба и Јала, као и певачица Селма Бајрами: Коме је све забрањен улазак у Србију због ширења антисрпске пропаганде?!

0

Сораја, Буба и Јала, као и певачица Селма Бајрами (© Antonio Ahel / M. M. / ATAImages)

Коме је све забрањен улазак у Србију због ширења антисрпске пропаганде?!

Певачица Селма Бајрами је пре неколико дана објавила снимак на коме се види како језди београдским аутопутем, и то уз песму “Само за тебе Београђанко мала” – носталгична, изгледа, због тога што у тај Београд више не може да уђе.

Присетила се, чини се, певачица из Босне и Херцеговине лепих дана у Београду, па и лепих пара које је ту зарађивала – али касно. Јер безбедносне службе, прогласиле су је непожељним гостом, након што је, на једном од својих наступа показивала двоглавог орла и певала албанску песму “Вале Косоваре”.

Певачица позната по стиховима “А ти и даље причај свима какво тело Селма има”, сматра међутим, да је све ово велика намештаљка, те да је неком засметала “па су планирали линч”, не прецизирајући, међутим, како је било ко са стране могао да “намести” да она покаже албанске националистичке симболе. Истакла је и да воли “све добре људе овог света и све нације” али није појаснила како је ту љубав показала симболом под којим су Срби деценијама етнички чишћени са Космета.

Јер, двоглави орао симбол је велике Албаније, концепта по коме би држава Албанаца требало да укључи, односно преотме области других националних држава у којима има Албанаца – између осталих и Космет и такозвану “Прешевску долину”, односно јужни део централне Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Не можете показивати симболе ‘Велике Албаније’ и узимати новац у Србији. Коме је ‘Велика Албанија’ понос, Србија не треба да буде тезга”, поручио је “добронамерној” Селми бивши директор БИА Александар Вулин, који је рекао да је одлука о забрани уласка Бајрамијевој, наредба коју је он донео док је био на челу Безбедносно информативне агенције.

Прочитајте још:  Илон Маск честитао Новаку на историјској титули на РГ: Најбогатији човек на свету оставио поруку Ђоковићу

Селма међутим, није једина страна држављанка која је непожељна у Србији.

Рампа на улазак у Србију поставља се, иначе, на основу Закона о странцима, на основу кога се, без посебног образложења, страним држављанима може забранити улазак у земљу.

У Закону наиме пише, да у поступку одлучивања о уласку и боравку на територије Републике Србије, МУП прибавља мишљење државног органа надлежног за заштиту безбедности, који процењује да ли је његов улазак “неприхватљив безбедносни ризик”.

“Неприхватљив безбедносни ризик постоји уколико расположиви подаци и сазнања указују да странац заговара, подстиче, помаже, припрема или предузима активности којима угрожава уставно уређење и безбедност Републике Србије, добра заштићена међународним правом и националну, регионалну и глобалну безбедност од значаја за Републику Србију и правни поредак”, слово је закона по коме се, извесно је поступало и у случају Селме Бајрами, али и осталих који више у овој земљи нису добродошли.

Наиме, држава има дискреционо право да одлучи за кога су њене границе отворене, а информације о томе за кога је Србија “закључана” сазнајемо углавном када су у питању јавне личности.

Црногорску певачицу Јадранку Барјактаревић, власти су за персону нон грата прогласили када је умислила да је “јача од Србије” – у којој је и почела своју каријеру.

Она је, наиме, наступајући на једном од скупова Мила Ђукановића, решила да буде “креативна” и песму “Не може нам нико ништа” отпева мењајући део рефрена “јачи смо од судбине” у “јачи смо од Србије”.

Испоставило се, ипак да је Србија била јача од њене музичке судбине – па се тако Барјактаревићка већ неколико година у јавности више и не помиње као певачица, него само као особа која се окренула против земље која ју је хранила.

Прочитајте још:  Горан Давидовић: Били су само деца...Српска деца.

Садику Хасановићу, младом и широј јавности углавном непознатом певачу улаз у Србију забрањен након што се сазнало да су он и његов отац велики пријатељи српског кољача и злочинца Насера Орића и да је, пре него што је почео да пева у Србији, у родном Сребренику волео да пева националистичке песме пуне мржње према Србима.

Сазнавши да му је забрањен улаз у Србију, Хасановић је постао још бахатији, тврдећи да Нови Пазар није део ове земље.

“Срамота је што ми је забрањен улазак у Србију, али имам ја моју Босну и мој Санџак! Ништа ми више не треба. Истина је да сам покушао да пређем гранични прелаз са Србијом. Али да бих дошао у Нови Пазар, а не у Србију! Не занима ме што је Нови Пазар званично део Србије, ја Нови Пазар гледам као мој Санџак! Ако ни ту не могу, ја ћу отићи у црногорски део Санџака и тамо певати”, провоцирао је Хасановић.

Српске границе затворене су и за репере Бубу и Јалу (Амара Хоџића и Јасмина Фазлића), након инцидента на њиховом наступу у Нишу, када је члан њиховог обезбеђења са бине бацио дечака у публику, а затим га и физички напао. Био је то само “шлаг на торти” српског незадовољства овим музичарима, за које се већ годинама шушкало да су, пре него што су почели каријеру у Србији на друштвеним мрежама позивали на линч, вешање и клање Срба.

Грађани су покренули петицију како би им се забранио улазак у Србију, а ова иницијатива на крају је и уродила плодом.

Покушај јавности да на исти начин спречи Дина Мерлина да због ратнохушкачке и антисрпске реторике наступа у Србији, изјаловио се након што је петиција за забрану његовог уласка уклоњена. Упркос томе што је било прикупљено око 60.000 потписа, креатори петиције, навели су да су је избрисали, јер наводно нису имали ресурсе да провере да ли су тачне оптужбе на Мерлинов рачун.

Прочитајте још:  Радош Мићовић већ 6 месеци у затвору јер је на Фејсбуку објавио Вучићеву умрлицу!

На листи непожељних гостију Србије нашла се и старлета Сораја Вучелић, која је са српске границе враћена због веза са криминалним клановима.

Држава не сматра добродошлим и неколико стотина других странаца, међу којима су припадници шкаљарског и кавачког клана, бизнисмени па и поједини страни политичари, као што је бивша црногорска министарка Јована Маровић.

Њен случај је, после бурне реакције Подгорице, прокоментарисао и председник Вучић, наводећи да је замолио БИА и МУП да Маровићку пусте “кад већ пуштамо Виолу фон Крамон”.

Забрана уласка у земљу није само мера којом се служи Србија, већ су и неки наши грађани на црним листама суседних држава.

Тако је бившем амбасадору Србије Владимиру Божовићу тек недавно укинута забрана уласка у Црну Гору у којој је рођен и у којој му живе родитељи. Црна Гора није дозвољавала прелазак границе ни академику Матији Бећковићу, члановима “Београдског синдиката”, професору Чедомиру Антићу, па ни певачу Владу Георгијеву и сину председника Вучића, Данилу. Променом црногорске власти забране су укинуте.

Уз образложење да “представља опасност по безбедност, БиХ је била донела одлуку о забрани уласка на њену територију и универзитетском професору Милошу Ковићу а “претња по БиХ демократију” је био и бивши командант Жандармерије Србије Братислав Дикић.

Српском глумцу Сергеју Трифуновић, након привођења и тога што је у последњој објави на друштвеној мрежи Инстаграм вређао сплитске полицајце, забрањен улазак у ЕУ и још три земље, пренели су београдски медији.

Ана Вуковић / РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *