Сваки трећи Американац се изјашњава као ЛГБТ

0
лгбт, мајка

лгбт

Готово трећина Американаца између 18 и 25 година изјашњава се као ЛГБТ, а овај тренд сваке године доноси ново увећање тог сегмента припадника генерације Зед.

Извештај Института за социјална истраживања, потврдио је претходне анкете по којима је генерација Зед најлибералнија ЛГБТ и најлибералнија група која је до сада постала пунолетна у САД. Проценат оних који су се идентификовали као “нешто друго осим хетеросексуалаца”, био је значајно већи него у сличној анкети Галупа, прошле године.

Институт није спекулисао о могућим разлозима за овај тренд, који је, како се наводи, “пратио брзу либерализацију ставова о хомосексуалности у америчком друштву”. Упркос овој промени, петина одраслих из генерације Зед тврди да је искусила непријатељство, или дискриминацију због своје сексуалне оријентације.

Хомосексуални чинови престали су да буду федерални злочин у САД тек после одлуке Врховног суда у случају “Лоренс против Тексаса” из 2003. године. Одлука у процесу “Обергефел против Хоџиса” из 2014, легализовала је истополне бракове, које тренутно дозвољава само 35 држава чланица УН.

Како је показала најновија студија, спроведена током августа и септембра прошле године, на узорку од око 6.600 људи, генерација Зед је и расно разноврснија од било које друге испитиване старосне групе. Само 52 процента одраслих и половина тинејџера, описала је себе као белце. Што се политичког опредељења тиче, мања је вероватноћа да ће се идентификовати као републиканци, а већа да ће се изјаснити као либерали.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *