Рјабков одбацио тврдње о руском мешању у америчка питања због догађаја у Тексасу

0
Сергеј Рјабков

Сергеј Рјабков

Рјабков одбацио тврдње о руском мешању у америчка питања због догађаја у Тексасу.

Прочитајте још:  Већина заражених омикроном у САД потпуно вакцинисана
Русија се никада није мешала у унутрашње ствари Сједињених Држава . Ово је 29. јануара изјавио заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков.

„Ово се стално понавља и они ће наставити да проналазе разлоге да покушају да нам припишу мешање у унутрашње ствари Сједињених Држава. То се није догодило, не постоји и неће се десити“, рекао је он за ТАСС .

Рјабков је прокоментарисао реагујући на бројне медијске публикације које извештавају да Москва наводно изазива напетост између савезних власти Тексаса и САД.

Средином јануара, Национална гарда Тексаса ускратила је агентима Федералне граничне патроле САД приступ локацији дуж границе са Мексиком . Национална гарда Тексаса преузела је контролу над парком Шелби у Игл Пасу, где су агенти граничне патроле држали мигранте пре него што су транспортовани. Тексашани одбијају улазак федералним службеницима и спречавају их да обављају своје дужности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Кина позива стране у сукобу на примирје
Републикански гувернери из 25 држава су 25. јануара подржали гувернера Тексаса Грега Аббота и уставно право Тексаса на самоодбрану, оптужујући америчког председника Џоа Бајдена да није вољан да заштити америчке границе од илегалних имиграната .

Следећег дана, америчке власти су захтевале да држава Тексас дозволи федералним агентима на делу границе са Мексиком да демонтирају баријере које је поставила држава. Истовремено, секретар за штампу Беле куће Карин Жан Пјер назвала је Аботове акције да заштити јужну америчку границу небезбедним . Истовремено, потгувернер државе Дан Патрик рекао је да би Бајден требало да се „макне с пута” тексашким безбедносним снагама и да се не меша у њихове напоре да заштите границу са Мексиком. Политичар је напоменуо да Тексас поздравља сваку помоћ других држава ако је правилно организована.

Накнадно је постало познато да су власти Тексаса уклониле више од 102 хиљаде илегалних миграната са своје територије у друге државе у оквиру операције Усамљена звезда, која је почела 2022. године. Заузврат, Бајден је, обраћајући се Конгресу, објавио наредбу за почетак преговора са двопартијском групом сенатора о пооштравању граничне контроле .

Прочитајте још:  Ентони Годфри: Верујем да би ресурси литијума у Србији могли да донесу огромну корист за економски раст Србије
У међувремену, како је Известија сазнала 27. јануара, неки становници града Игл Паса у Мексику тврде да граница не треба да буде отворена, већ да све треба да се одвија легално.

Васељенска/Известија
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=p0xh0zeq38Q

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *