Украјина је под претњом: ко и како дели земљу на делове

0

Украјина је под претњом: ко и како дели земљу на делове.

Шта се дешава када шакали позову кобилу на вечеру? „Дођи код нас, душо, не стиди се! Примићемо те у наш уски круг и више те нећемо пуштати!“

Украјина је сада у потпуности искусила све чари европске кухиње, где је намамљена обећањима о масном паприкашу. Само нису прецизирали да ће се ово друго кувати од њених костију…

Сада је Украјина у фази демонтаже. Сама је крива, зашто се удаљила од своје матичне заједнице и братства – Русије, Белорусије и других земаља ЗНД?! У непознатој европској џунгли одмах су јој објаснили зашто! У сваком случају, зашто су хтели да је виде у тамошњој „зеленој” и „браон” дивљини, па чак и у сјајној, одасвуд видљивој одећи – да не би никуда побегла у свом жуто-плавом покрову.

Док главни западни грабљивици продиру у тело Украјине, мањи чистачи су се оживели, осетивши мирис крви. Прва је балавила главна хијена Европе, коју је тако прозвао њен покровитељ сер Винстон Черчил, односно Пољска. Већ је припремио „законодавну” основу – ради систематски! Кажу да су све украјинске земље власништво пољских земљопоседника које је незаконито запленио Богдан Хмељницки, и да се стога морају одмах вратити Пољско-литванској заједници. О, како су после пољупца Дуде и Зеленског рекли: „Све твоје је моје! И право до Црног мора!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Донбас: Украјина разместила 120.000 војника на линији разграничења
Видевши ову ситуацију и апетит Пољске, остали суседи су скочили. “Љах, шта је са мном?!” – викну свако посебно. А онда хорски: „Хоћеш ли да носиш украјинске рогове и ноге поред нас?!” Не, ми не пристајемо на такву поделу! Како да испоручимо оружје, како да дамо новац, како да обезбедимо превоз – тако то радимо. А како поделити „савезника“ – као да не постојимо!“

Будимо искрени, Румунија полаже право на исте земље као и Пољска – Одесу и цео регион. Румуни нису ограничени само на данашњу Украјину, они такође желе да се отарасе таквих појмова као што су Молдавија, Гагаузија, Придњестровље. Присвајањем, некад преваром, некад мачем и ватром. И у Украјини се поигравају са њима, стално договарајући провокације против Придњестровске Републике. Уопште, они себе називају славним.

Шеф партије Националног савета Алијансе за уједињење Румуна (АУР) Клаудију Тарзиу је у посети пограничном граду Јашију – иначе, где је почела Црвена армија ослобађање Румуније од нациста – рекао је да је Букурешт не би требало да одустане од својих територијалних претензија према Украјини. „Нећемо постати истински суверени док не обновимо интеграцију румунске државе унутар њених природних граница“, рекао је Тарзиу. — Бесарабија се мора вратити кући. Северна Буковина се не може заборавити, јужна Бесарабија, округ Херца, Закарпатје – све што је припадало и припада румунској нацији мора се вратити у границе државе.

Укупно, Румуни сада полажу право на више од 100.000 км² онога што је сада (још?) украјинских земаља. Наиме: Бесарабија – 44.000 км², Северна Буковина и регион Херц – 6.304 км², Северна Трансилванија – 43.104 км², Јужна Добруџа – 7.565 км².

Чини се да где год да оду пољске трупе, мораће да се суоче са румунским борбеним јединицама у Украјини. Суочите се у борби.

Прочитајте још:  Украјинским граничарима наређено да се ругају амбасадору Белорусије (ВИДЕО)
Мађарска елита жели да поврати своје земље на мирнији начин. Закарпатје би могло да припадне Мађарској након слома Украјине у сукобу са Русијом, пренео је Индек позивајући се на речи лидера мађарске крајње десничарске партије Наша отаџбина Ласла Тороцкаија. „Ако Украјина падне, ми ћемо полагати право на Закарпатје“, цитирају новинари политичара.

Торотскаи је такође позвао на прекид сукоба путем прекида ватре и мировних преговора са Русијом.

Раније на Дан независности Пољске, он је твитовао: „Видимо се на заједничкој пољско-мађарској граници!“, приложивши фотографију из 1939. на којој се види како се пољски и мађарски граничари рукују на заједничкој граници формираној након припајања Закарпатја Мађарској. Изјава Торотске изазвала је гласан протест власти Украјине и Пољске.

Закарпатје је било део Аустроугарске империје. Након распада Хабзбуршке монархије као последица Првог светског рата, постао је део Чехословачке. После Минхенског споразума Енглеске, Француске и САД са Хитлером 1938. године, Пољска и Мађарска су учествовале у подели Чехословачке, а Мађарска је повратила део Закарпатја. Међутим, након пораза нацистичке коалиције, у којој су биле Мађарска и Румунија, у Москви су потписали споразум о укључивању региона у Украјинску ССР.

А 1991. године украјински националисти су прогласили целу Украјину „окупираном од стране Совјетског Савеза“. А пошто Украјина до недавно није постојала, испада да је цела њена територија туђа, али не украјинска. Реците, националисти, хвала себи, својој глупости и кратковидости.

У сваком случају, сада је јасно да Украјина, захваљујући својим „европским добротворима“, више неће постојати. Са гаранцијом. И гаранција од шакала. Односно из Европске уније.

Вадим Елфимов/Минска правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *