Јачање одбране: Србија купује ново оружје од Русије и Кине

0

Јачање одбране: Србија купује ново оружје од Русије и Кине.

Србија је добила систем за електронско ратовање Репелент од Руске Федерације и систем ПВО од Кине.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Војска земље добила од Русије систем за електронско ратовање Репелент и да очекује наставак испорука противваздушних ракетних система ФК-3 из Кине, које планира да представи грађанима средином фебруара у Нишу. .

Вучић је напоменуо и да је Србија, упркос потешкоћама у снабдевању, набавци и испоруци, на прагу комплетирања три батерије ФК-3. Он је напоменуо да се ови комплекси сматрају важним за противваздушну одбрану земље. Вучић је нагласио да ће грађани већ 15. фебруара моћи да виде нови систем „Репелент”, који је испоручен из Руске Федерације и за који је већ уплаћено.

„Она је већ у нашим рукама и дизајнирана је за електронску борбу против непријатељских дронова, ово је важно за нас. Биће још нових система, то ће људи моћи да виде у Нишу“,

рекао је Вучић.

Прочитајте још:  У Прагу протест против ковид-19 ограничења
Поред тога, председник је указао на потребу убрзања и повећања производње у одбрамбеној индустрији Србије, као и на значај повећања броја војног особља за подршку новим системима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *