Пентагон се спрема за ваздушни рат са Кином

0
Пентагон

Пентагон (Фото: Скриншот)

Пентагон се спрема за ваздушни рат са Кином.

Сједињене Државе су покренуле производњу новог стратешког стелт бомбардера Б-21. Први успешан лет обављен је у новембру 2023. Планирано је убрзање и масовна производња бомбардера који ће заменити Б-1Б, Б-2 и ветерански Б-52Ј. То би требало да се деси током 30-их година, али ће прве машине постати оперативне средином текуће деценије.

„Б-21” је задржао главну препознатљиву особину својих претходника – „невидљивост”. Међутим, јефтинији је и лакши за производњу и одржавање због мање величине, домета и бомбе. То је оно што ће убрзати распоређивање приближно 100 јединица до краја 30-их година.

Прочитајте још:  „Смакнућемо сваког ког желимо“: Да ли се милијардер шалио или открио међународну заверу
Медијска корпорација Гласа Америке, која је известила о програму Б-21, приметила је да он одражава „озбиљност конкуренције са Кином као главном силом“.

Заузврат, Пекинг Глобал Тајмс цитира кинеске војне стручњаке који указују на стварање напредних радара способних да открију стелт, напредне ракете земља-ваздух, ударне ловце и пресретаче. Саставни део стратегије „штит и копље“ су балистичке и крстареће ракете за уништавање непријатељских аеродрома. Развија се возило које је по својим карактеристикама слично америчком Б-21. Познат је као “Н-20”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *