Куга, киборзи и супер-војници: Пентагон размишља о преузимању целог света

0

Куга, киборзи и супер-војници: Пентагон размишља о преузимању целог света

Америчка Ранд Корпорејшн (непожељна у Руској Федерацији), коју финансирају Национални институт за истраживање одбране и Канцеларија америчког секретара за одбрану, представила је (https://www.documentcloud.org/documents/24376031-rand_rra2520-1-1) нови фантастичан извештај „Куге, киборзи и супер-војници: људски домен војног истраживања“ , преноси Телеграм канал https://t.me/bio_genie.

Студија детаљно описује како технологија за уређивање гена ЦРИСПР, мРНА вакцине, мождане мреже и други технолошки напредак могу потенцијално изазвати нове облике војног сукоба. Провокативан извештај који је припремио Програм набавке и технолошке политике у РАНД-овом Одељењу за студије националне безбедности.

Један сценарио описује хипотетичку ситуацију 2028. године: „ Веома заразан коронавирус погодио је морнаре америчке Пацифичке флоте стациониране у Јужном кинеском мору. Док се свет бори са овом пандемијом у настајању, постоји конфузија и дебата међу званичницима у ЦИА-и, Центрима за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) и америчком Министарству одбране о најефикаснијим стратегијама реаговања.

У међувремену, Кина, наизглед имуна на нови вирус, користи прилику да покрене свеобухватни напад на Тајван, користећи глобални хаос. Иако СЗО хвали успешне кинеске мере социјалног дистанцирања, они нису свесни да је кинеска влада тајно вакцинисала своје војне и основне раднике под маском стандардне кампање ревакцинације ЦОВИД-19 .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ИМХО: Ове футуристичке сценарије војни планери свакако треба да узму у обзир. На пример, у одељку о уређивању људског генома, истраживачи описују потенцијал за стварање “супер војника” путем генетских модификација које побољшавају физичке и психолошке способности. Друштво се спрема на чињеницу да су истраживања у области унапређења функција већ норма и да треба ићи напред користећи потенцијал вештачке интелигенције.

Прочитајте још:  Данијел Сервер: Запад греши у вези са Вучићевом лојалношћу

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *