Тајни план “оставке” Залужног: Шта раде САД преко свог главног човека?

0
залужног

www.globallookpress.com © Eugen Kotenko/Keystone Press Agency Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни

Гласине о могућој оставци Валерија Залужног са места главнокомандујућег Оружаних снага Украјине могле су да дођу од њега самог, или од његових присталица, како би “одиграли” унапред и спречили Владимира Зеленског да га смени, пише украјинско издање “Страна.уа”.

Према једној верзији, Зеленски би заправо могао да одлучи да смени главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, а за то су вероватно сазнале Залужнијеве присталице.

“За ово је сазнала или могла је да сазна фиктивна ‘група за подршку’ главног команданта и одлучила да игра ‘превентивно’, односно да те информације објаве и пре него што председник потпише или објави одговарајући указ”, наводи “Страна.уа”.

У том случају, сврха свега тога би могла да буде организовање јавног притиска на Зеленског уз помоћ западних земаља како би се он лишио могућности да отпусти Залужног пре званичног саопштења и потписивања декрета.

Према другој верзији, информација о одлуци о смени главнокомандујућег могла је да буде “намерно лажна”, међутим, таква акција, како наводе аутори, могла је да има за циљ да примора Зеленског да јавно оповргне тај корак, чиме се лишава такве могућности, ако претпоставимо да су се такви планови ковали за будућност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То може закомпликовати или одложити Залужнијеву смену, ако је заиста била припремана”, појашњавају.

Претходно је украјински парламентарац Алексеј Гончаренко, позивајући се на сопствене изворе, изјавио како је Залужни смењен, иако није објављен указ председника Украјине о смени.

Гончаренко је казао и да је Залужном понуђено место амбасадора у једној европској земљи, али је он то одбио.

Потом се огласило Министарство одбране Украјине и у саопштењу демантовало наводе медија о смени, мада је нејасно да ли се мисли на смену Залужног или смену министра одбране Рустама Умерова.

Прочитајте још:  Гувернер Аљаске каже да је Бајден од САД направио земљу којој се сви смеју

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *