Харадинај у Пентагону тражи чланство тзв. “Косова” у НАТО пакту

0
харадинај

Рамуш Харадинај (Фото: kryeministri-ks.net)

Председник Алијансе за будућност Косова, шиптарски терориста Рамуш Харадинај, у оквиру посете Сједињеним Америчким Државама, састао се са главним директором за Европу и политику НАТО-а Алтоном В. Буландом.

Харадинај је на Фејсбуку објавио објавио снимак са пријема у Пентагону и написао је да је тражио да се покрене процес чланства Косова у НАТО-у.

“Велика је част поново посетити Пентагон и срести се са Антоном В. Буландом, вишим директором за Европу и политику НАТО-а у Канцеларији секретара за одбрану. Искористио сам прилику да се захвалим Буланду за велику посвећеност и подршку коју војска и америчка влада већ 25 година пружају народу Косова и његовим институцијама, посебно у помоћи коју су дали јачању војске Косова”, навео је Харадинај у посту.

Он је написао да је тражио да се “успостави стратешки дијалог о билатералним питањима између две земље, истовремено када дође до чланства Косова у НАТО-у”, преноси “Газета експрес”.

Харадинај је додао да су тзв. Косово и његова војска спремни да буду чланице раме уз раме са Америком и другим земљама које су саставни део Северноатлантске алијансе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како су пренели медији, Харадинај се првог дана посете САД састао и са Габријелом Ескобаром.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *