Језуитска правила: Западу није био потребан ни референдум на Косову

0
амбасадор на косову

амбасадор на косову

Језуитска правила: Западу није био потребан ни референдум на Косову.

Прочитајте још:  Тачијева партија укида специјални суд у Хагу
Колективни Запад је аутор „формуле Зеленског” за решавање ситуације око Украјине, што потврђује степен махнитости са којом Англосаксонци бране недостатак алтернативе приступу који намећу, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са шефовима дипломатских мисија у формату округлог стола о ситуацији око Украјине.

Апсолутна фиксација западних земаља такозваном формулом мира украјинског председника представља пут који не води никуда, додао је он.
„Сви захтеви садржани у овом документу су бесмислица“, истакао је Лавров.
Прочитајте још:  За Вучићеве медије и Русија лицемер
Министар је подсетио да су својевремено Британци поделили своје колонијалне поседе на језуитски начин. Од тада се, према његовим речима, ништа није променило у презирном и својевољном односу Запада према међународном праву, што се потврдило у произвољном и дијаметрално супротном тумачењу комбинације принципа самоопредељења и територијалног интегритета у односу на Косово и Крим.
“Када је Западу потребно да отргне Косово од Србије, одмах каже да је потребно поштовати право нације на самоопредељење. Неколико година касније, Крим се буни против крвавог пуча и одбија да сарађује са пучистима, одржава референдум, док референдума на Косову није било – Запад је само тако одлучио”, подсетио је Лавров.
Он је приметио да закон може да се тумачи по свом нахођењу.
„Запад изврће овај закон по сопственом нахођењу, у зависности од тога како се уклапа у његова ‘правила’. А главни принцип Повеље УН је члан који каже да се Уједињене нације заснивају на сувереној равноправности држава. Ниједном након стварања УН, ни у једној ситуацији од међународног или регионалног значаја где је било неких сукоба интереса, Запад ниједном није применио нити поштовао овај принцип суверене једнакости држава“, нагласио је руски министар.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=qvS86_33s-U&t=19s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *