“Леони” има нову тактику: Такмичење радника за кафу и грицкалице!

1

“Леони” има нову тактику: Такмичење радника за кафу и грицкалице!

мору онога што чини немачка компанија “Леони” како би задржала раднике је и недавна њихова срцепарајућа објава у којој обавештавају запослене да ће тимови који су најприсутнији на послу добијати картицу од 1.000 динара за куповину грицкалица и сокова на кафематима који су постављени у фабрици.

Прочитајте још:  Александар Шаргић: Срби су староседеоци (Видео)
Тако смо, од тога да ће синдикат да проверава боловања радника и онда одлучује о висини плате, дошли до поклончића из кафемата!

“Са задовољством вас обавештавамо да је менаџмент компаније Леони одлучио да на посебан начин награђује тимове са најбољом присутношћу. Најбоља присутност подразумева најредовнији долазак на посао свих чланова тима. У случају да два тима имају исту најбољу присутност, додатни критеријум је перфектна присутност! Први круг почиње 29. јануара а присутност ће се процењивати до 16. фебруара – стоји у лепо сроченом тексту намењеном радницима Леонија у сва четири погона компаније, у Прокупљу, Малошишту, Нишу и Краљеву.

Foto: Direktno.rs

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вучић донео одлуку о повећању броја специјалних јединица у Србији
Овакав вид награде радници сматрају чистим понижавањем и још једним покушајем да их натерају да раде и више него што је законом предвиђено. Ипак, иако између себе коментаришу, јавно ћуте.

“Сви су под кредитима, за станове, школе, основне животне потребе и онда морамо да ћутимо. Ружно је све ово, чак више него понижавајуће, јер сви знамо како и где живимо и не мора да нас на овај начин подсећају” – неки су од коментара који су се појавили на друштвеним мрежама поводом обе одлуке менаџмента Леонија.

“Ово је дно дна! Да ли стварно мисле да ће са 1.000 динара месечно на кафематима да смање боловања. Која ли је ово “паметна глава” смислила? Боловања се смањују поштовањем радника, осмочасовном радним временом пет дана у недељи, не присиљавањем радника радом када су празници, стварањем једне нормалне атмосфере на послу, а не константним притиском на радника! Поклон картице за кафемат предлажем да уступимо руководству фирме. Кафу још увек можемо да платимо” – ово је још један од коментара.

Прочитајте још:  ЛОРД ИЗ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ: Шта се крије иза путног налога о ком прича цела Србија
Има и оних који кажу да се поклону у зубе не гледа, али да је “коначно неко почео да мисли како да смањи боловања”!

Хтела је Компанија помоћу синдиката, и то је био план крајем прошле године, да контролише боловања радника, али су на крају изгледа схватили да за то нема законског основа нити ико од њих може да побије лекарски налаз или уверење.

Хоће ли им ово успети, остаје да се види, али по свој прилици, положај радника није задовољавајући, они су огорчени, а опет и везани због лошег животног стандарда, па савијају главе и раде.

Прочитајте још:  Тирана формира Велику Албанију под покровитељством НАТО-а
У Прокупљу на пример, фабрика “Леони” је једина која упошљава велики број људи, по некој процени око 2.500 запослених је у производњи, што значи да толико породица и живи од ове плате.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““Леони” има нову тактику: Такмичење радника за кафу и грицкалице!

  1. ОНИ ПИШАЈУ ПО СРБИМА А СРБИ, ИЗГЛЕДА, УЖИВАЈУ У ТОЈ НАГРАДНОЈ ИГРИЦИ, ОВО
    ЈЕ ГОРЕ ОД НОЋНЕ МОРЕ, ПА ЗАСЛУЖУЈЕМО ЛИ БОЉЕ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *