БУНТ: Хил у Прешеву на шиптарском држао конференцију; назвао Прешево “другом земљом”

1
хил

Кристофер Хил

Хил у Прешеву на шиптарском држао конференцију; назвао Прешево “другом земљом”

Хил је причао о нашем делу територије као о “ДРУГОЈ ЗЕМЉИ”, најављује инвестиције у овај “РЕГИОН ОВЕ ЗЕМЉЕ”. Србију није поменуо. Такође је саопштио да ЗСО може бити формирана само по ЕУ директиви и закону тзв. “Косова”. Са општине Прешево су биле скинуте српске заставе током конференције за медије. Ту су били присутни и шиптарски медији.

“Пребацићу се на енглески. У сваком случају, увек је задовољство доћи овде у Прешево и имати прилику да направимо брифинг. Ово је прелеп део земље и сјајно је изаћу ван града и доћи овде.

Као што је градиначелник споменуо, имали смо сјајну прилику да разговарамо о многим питањима од општег значаја и поздрављам ову прилику да разговарамо о овим проблемима а можда је још важније да разговарамо о неким од решења ових проблема.

Мислим да свако ко ме је слушао пре зна да сам велики присталица отвореног Балкана и целог концепта региона. Али овде у Прешеву, ипак, Балкан није само територија или концепт, то је стварна брига за људе. Тако да смо разговарали о неким идејама како да наставимо, али ћу неке од тих идеја однети назад у САД и видети могу ли на неки начин бити од помоћи. Мислим да је оно што је најважније код људи, наравно инвестиције и економски раст у овом региону. Ово наравно подразумева школовање али генерално и могућности Балкана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако да је ово нешто што ме такође јако брине и надам се да могу бити од помоћи да охрабрим људе д схвате да је ово веома стабилан регион ОВЕ земље који поштује закон. Али потенцијалне инвеститоре треба охрабрити енергична природа људи који живе овде. Дакле још једном, уцек ми је веома корисно да чујем ове проблеме и предлижим решења веома директна за постављена питања. Имају веома искрену, али још више, веома пријатељску дискусију.”

Прочитајте још:  СВЕДОЧЕЊЕ ИЗ СОМБОРА: Мигранти су ми упали у породичну кућу и узели све паре!

Генерално “нема ‘леба” ни од чега док се ова протува не протера из Србије и то је тако.

Бунт

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “БУНТ: Хил у Прешеву на шиптарском држао конференцију; назвао Прешево “другом земљом”

  1. Ова сподоба слободно може да води шиптаре тамо где живи, биће му од користи. Штета што није одржао говор на шиптарском у Београду, ту има много више присталица а и његова пудлица би била веома задовољна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *