Орбан: Брисел гори у грозници рата, Мађарска не да новац за оружје Украјини

0

Виктор Орбан

Украјина неће добити 50 милијарди евра за оружје, већ да спречи колапс државе и привреде, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан гостујући на државном Радију Кошут, дан након што је у Бриселу постигнут договор свих чланица ЕУ о четворогодишњој помоћи Украјини. Орбан је нагласио да ако Американци и ЕУ не пошаљу новац, Украјинци би могли да затворе радњу, не би било ни за плате, ни за пензије, ни болница – ничега.

Виктор Орбан је нагласио да је веома важно што је обезбеђено да мађарски новац не оде у Украјину јер је постојала опасност да се 26 држава договори да новац који припада Мађарској пренесу Кијеву – што је према мађарском премијеру успешно избегнуто.

“Дошли смо до доброг договора: нећемо слати оружје у Украјину, нашим новцем се Кијев неће снабдевати оружјем, добићемо наше паре, а у међувремену ћемо одржати цивилни опстанак Украјинаца, рекао је Орбан.

Навео је да Брисел гори у грозници рата, а да Мађарска сматра да све треба да се врти око мира.

“Западњаци сматрају да је добро да рат потраје што дуже јер ће се тиме побољшати војна ситуација Украјине. Ја сматрам управо супротно: да је време на страни Руса и што дуже траје рат, више људи гине”, истакао је Орбан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мађарски премијер додаје да ће доћи мир када се догоде промене у Бриселу.

Лидери Европске уније јуче су једногласно одобрили нови пакет помоћи за Украјину тежак 50 милијарди евра, након вишенедељног отпора који је пружала Мађарска.

РТС

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Верници којима није дозвољен улазак у Почајев најавили штрајк глађу

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *