Русија осуђује америчке ударе на Сирију и Ирак

0
Срби и Русија, русија

срби и русија

Русија осуђује америчке ударе на Сирију и Ирак.

Прочитајте још:  Селаковић: Србија не прихвата резултате референдума у Украјини
Русија је осудила америчке ваздушне ударе на територију Ирака и Сирије и заложила се за разматрање ситуације од стране Савета безбедности УН.

“Снажно осуђујемо нови еклатантан чин америчко-британске агресије против суверених држава. Тражимо хитно разматрање новонастале ситуације кроз Савет безбедности УН”, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова у коментару објављеном на веб страници министарства у суботу .

У коментару се каже да САД својим деловањем покушавају да увуку блискоисточне земље у сукоб.

“Очигледно је да су ваздушни напади посебно осмишљени да додатно распламсају сукоб. Скоро без паузе недавном нападом на мете наводно проиранских група у Ираку и Сирији, Сједињене Државе намерно покушавају да убаце највеће земље у региону у сукоб. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ухваћени укронациста признао: Канибализам у "Азову"
У коментару се изражава мишљење да САД само погоршавају противречности у региону: „Недавни догађаји потврђују да Сједињене Државе нису и никада нису тражиле решења за проблеме у региону. Стање ствари, када хроничне противречности у региону Блиски исток се само погоршава, Вашингтону је увек одговарало.

Америчка војска је у суботу увече најавила ваздушне нападе на више од 85 циљева у Ираку и Сирији, са циљем да порази снаге Кудс иранске Исламске револуционарне гарде, као и групе повезане са овом јединицом.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *