Терор се наставља: Приведени радници поште у Гораждевцу, упућен захтев за хитну реакцију Квинте

0

Sputnik / Теодор Анастасијевић

Терор Аљбина Куртија над Србима на Косову и Метохији настављен је и данас привођењем радника “Поште” у Гораждевцу, најјужнијој већински српској општини у покрајини, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Како је наведено, возача В. М. и његовог пратиоца В. П. привела је Куртијева полиције, а потом је и од управнице “Поште” у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву.

Канцеларија наводи да је акција Куртијеве полиције спроведена како би била онемогућена исплата пензија житељима те српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вековним огњиштима.

“Куртијеви друмски разбојници у полицијским униформама сатима су у Пећи испитивали приведене раднике поште и очигледно је да је у Приштини донета одлука да се Србима до краја укину сва људска права”, наглашава се у саопштењу. Канцеларија за Косово и Метохију наводи да у реалном времену информише релевантне међународне чиниоце о терору који се протеклих дана појачано одвија на Косову и Метохији и очекује хитну и оштру реакцију како би се зауставио покушај прогона српског становништва из покрајине.

Канцеларија је позвала све наше грађане на Косову и Метохији да не наседају на провокације и да издрже, јер ће Србија пронаћи начин да им омогући исплату плата, пензија и социјалних давања. Злочиначком деловању Аљбина Куртија, који на овај начин не демонстрира силу, већ нервозу и страх због попуштања међународне подршке његовом режиму, стаће се на пут, а његова страховлада се неумитно ближи крају, наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Хаос на београдском аеродрому: Пилот избацио путнике из авиона:“Ко вам је крив што нисте пошли колима“

Захтев за хитну реакцију Квинте

„Пошта Србије“ најоштрије је осудила хапшење својих радника на подручју Косову и Метохији и саопштила да је директор тог јавног предузећа од амбасадора земаља Квинте затражио хитну реакцију како би ухапшени радници били пуштени на слободу.

“Наши запослени су породични људи који поштено обављају свој посао, као и сваки запослени у поштама широм света, а терор који је спроведен над нашим радницима у Гораждевцу, представља још један у низу напада на српску заједницу на овим просторима”, наводи се у саопштењу.
Из “Поште Србије” објашњавају да су возач В. М. и његов пратилац В. П, запослени у том предузећу, неосновано приведени од стране такозване косовске полиције, што јасно указује на, како истичу, политички мотивисано и незаконито поступање.

Указују, такође, да је захтев да управнице Поште у Гораждевцу да изјаву представља додатни притисак на Пошту и покушај дестабилизације њеног пословања.

Додаје се да је в. д. директора “Пошта Србије” Зоран Ђорђевић послао писмо амбасадорима земаља Квинте у коме је затражио њихову хитну реакцију и предузимање конкретних активности које би довеле до пуштања ухапшених радника на слободу.

“Ово брутално деловање Куртијеве полиције има за циљ спречавање исплате пензија житељима српске енклаве у Гораждевцу, као и систематско угрожавање српског народа на Косову и Метохији. Овај чин терора јасно показује Куртијеву намеру да угрози опстанак српског становништва на вековним огњиштима и да спроведе политику етничког чишћења”, наводи се у саопштењу.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *