Недеља или Недељице: Док су сви становници Зрењанина стигли у Београд, у Зрењанин су стигли Кинези

0

И тако, док су сви становници Зрењанина стигли у Београд, у Зрењанин су стигли Кинези. Тако се крећу ови инвестициони таласи.

Рођендан. Каже ми један млади адвокат да је прошлог петка био у Винковцима. Изненадих се. Питам га којим поводом. Каже код нотара да овери купопродајни уговор. Помислим како је то неки Србин из Славоније продао некретнину. Каже ми да није већ Српкиња из Приштине протерана после Кумановског споразума има првог муштерију који хоће да купи стан.

До сада су сви насилно становали у њему. Није нека цена. Петсто евра по квадрату. А на моје питање зашто се све ради у Хрвотској адвокат ми рече да је то због тога што Шиптари не признају документа из Србије.

Ових дана смо сведоци да Шиптари укидају и последње присуство српске државе на Косову. Пре тога су се административни представници народа, које ми погрешно зовемо држава, сагласили да повуку међународни телефонски број како би Шиптари добили свој, а наши наставили да нама владају. Другачије нису могли!. Оштећена је српска заједница на Косову. Потом је језеро Газиводе предато Шиптарима.

Оштећена је српска заједница. Потом је уведена царина на српску робу и укинута цивилна заштита на Северу. Угрожена је српска заједница. Па су укинута српска документа на целом Косову, регистарске таблице, матичне књиге, валута. Шиптари су заокружили своју управу и попуштањем српске стране етнички очистили Косово.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У остатку земље су се дешавале промене. ”Економске активности јесу цветале, али испод видљиве површине нестајали су прави послови: док је већина инвестиција на периферији упумпавана у ГРАЂЕВИНСКИ сектор, традиционални производни центри су заправо изумирали, УДАВЉЕНИ таласима производа увезених из развијених економија са вишком.

Прочитајте још:  ЈАВНОСТ ОЧЕКУЈЕ ОДГОВОР ОД СПЦ Како је и зашто Григорије издао сопствену цркву и шта је обећао шиптарској лобисткињи

Мехури пружају велике шансе пробисветима, али стварају врло мало смислених, одрживих радних места, посебно када велики немачки, холандски и француски конгломерати долазе ужурбано да би купили локалне фирме, смањујући њихове производне активности и користећи њихову инфраструктуру као складишни простор да би сместили робе увезене из њихових погона. Време раста активности на периферији Европе се парадоксално поклопило са падом животног стандарда нејаких (немоћних њених становника).” Тако је писао Јанис Варуфакис пре петнаестак година. Није нам помогло! Десило се све исто као да није ни писао.

Прошли смо ко Грчка.

И тако, док су сви становници Зрењанина стигли у Београд, у Зрењанин су стигли Кинези. Тако се крећу ови инвестициони таласи. Направили су тамо затворен град. Раде у њему и наши људи. Неки дан рођак од мојих кумова паде на радном месту у несвест. Хитна је стигла до улаза у ”град”. Даље није могла. Онесвешћеног су Кинези донели до улаза. Ту су га преузели наши. Рампа иста као она на Мердарима. Море је сиво. Титаник не смањује брзину. Рио Тинто буши уместо ”Геосонде”. Без ”Телеоптика”!

За то време раде и падобранци. Један од њих скаче по мртвима у Јасеновцу. Слегле се кости пострадалих па је волумен мањи. А онда може пасти и бројка. Ипак је нешто у томе и чудно. Падобранац носи камилавку и мантију. Кажу због екумене и блаженог.

Она брана код Газивода није пукла, а да јесте направила би штету другима. Ова у којој маскирани падобранац скаче по мртвима је очигледно пукла и прави штету нама. Ако хоћеш да владаш по народној вољи, то тако и мора да буде. Тако је увек и било. Нејаки увек трпе оно што морају. Умеће владања или овладавања!

Прочитајте још:  Држава укида забрану извоза житарица на следећој седници владе

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *