Братић: Суђење Додику – наставак рата неоружаним средствима

0
пресуда

Адвокат Душан Братић

Адвокат Душан Братић оценио је да суђење председнику Републике Српске пред Судом БиХ у Сарајеву представља наставак рата неоружаним средствима борбе.

 

Братић је указао да је ријеч о посебним облицима ратовања, првенствено психолошко-пропагандним дејствима и покушају утицаја на званичнике који сада одлучују у име српског народа у БиХ.

 

– То је данас Додик, сутра ће то бити неко други и тај назови судски поступак има само ту сврху да се гази воља српског народа, да се даље растачу српске земље и да се разбија јединство српског народа – рекао је Братић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Он је истакао да због такве функције суђења данас сви Срби треба да подрже и бране Додика без обзира на политичка и идеолошка размимоилажења.

 

– Чак и ако он није најбољи и ако је нешто и грешио, све је то минорно у односу на потребу да сви пружимо отпор таквим поступцима, које, пре свега, изводе САД и њихови сарадници и савезници – навео је Братић за Срну.

 

Он је увјерен да је суђење Додику најобичнија фарса и да зато и нема потребе да се говори о судским детаљима, јер је јасно шта је сврха процеса, исто као што је јасно и да то српски народ мора да схвати.

 

У Суду БиХ у понедјељак, 5. фебруара, одржано је рочиште у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика на којем је Тужилаштво БиХ представило оптужницу, а одбрана изнијела концепт одбране констатујући да се оптужницом руши суверенитет БиХ и затражила изузеће судије Сене Узуновић која се у судници појавила умјесто Мирсада Стрике.

Прочитајте још:  Ројтерс: Твитер угасио 8.558 налога у Србији због промоције владајуће странке и њеног руководства

 

Бивши директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић рекао је Срни да је Узуновићева током рата била припадник такозване Армије БиХ, и то помоћник командира, те да је након тога обављала правосудну функцију у суду у Коњицу, што ствара оправдану сумњу да не може бити непристрасна.

 

Срна

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *