У циљу заштите националних интереса: Савет Федерације усвојио предлог закона о одузимању имовине за лажне о војсци

0
савет федерације

савет федерације

У циљу заштите националних интереса: Савет Федерације усвојио предлог закона о одузимању имовине за лажне о војсци.

Прочитајте још:  КОМУНИЗАМ НАМ ЈЕ УБИО МОЖДАНЕ ЋЕЛИЈЕ: Живимо и последице тога (ВИДЕО)
Сенатори су једногласно подржали предлог закона о конфискацији имовине због ширења фалсификата о војсци и јавних позива на екстремистичке активности, сепаратизам и увођење санкција Русији. Како напомињу у Савету Федерације, могућност одузимања имовине већ је предвиђена законом за злочине терористичке и екстремистичке природе. Нови закон ће ове мере проширити и на злочине против безбедности Руске Федерације.

Савет Федерације усвојио је закон о конфискацији имовине због ширења лажних података о Оружаним снагама Руске Федерације.

У оквиру иницијативе предлаже се одузимање имовине од лица осуђених за ширење намерно лажних информација о Оружаним снагама РФ, њихову дискредитацију, као и јавне позиве на екстремистичке активности, сепаратизам и увођење санкција Русији.

Прочитајте још:  Како су национални издајници испратили оставку русофоба и „великог пријатеља Украјине“ Бориса Џонсона
У образложењу документа наводи се да је он припремљен у циљу заштите националних интереса Руске Федерације, права и слобода грађана од криминалних активности и претњи националној безбедности.

Како је појаснила прес-служба Савета Федерације, измене неопходне да би ове мере функционисале уводе се у Кривични закон Руске Федерације и Закон о кривичном поступку Руске Федерације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Криви за кривична дела против безбедности Руске Федерације биће подвргнути не само кривичној казни, већ и кривичноправној мери као што је одузимање имовине стечене незаконитим радњама или коришћене за чињење или финансирање кривичних дела. каже се у саопштењу за јавност.СФ услуге.

Како је појаснио Владимир Полетаев, први заменик председника Комитета Савета Федерације за уставно законодавство и изградњу државе, могућност конфискације имовине стечене криминалним путем већ је предвиђена законом. Изменама ће бити проширен списак кривичних дела за која је предвиђена таква казна.

Дакле, поред терористичких и екстремистичких злочина, ово ће укључивати и злочине против државне безбедности.

Прочитајте још:  Републикански гувернери тужили Бајдена због обавезне вакцинације
Како је наведено у образложењу документа, сличан приступ се већ користи у законодавству у циљу сузбијања финансирања тероризма, екстремистичких активности организоване групе, илегалне оружане групе и криминалне заједнице.

Уз то, документ предвиђа могућност да се одлуком суда примени додатна казна у виду лишења специјалног, војног или почасног звања или државних награда у односу на лица која су починила злочине против безбедности Руске Федерације. .

Државна дума је одобрила документ на састанку 31. јануара. Како је приметио председник Доњег дома парламента Вјачеслав Володин, аутори иницијативе су 395 посланика Државне думе.

„О овом питању смо више пута разговарали са вама – апсолутна већина је за потребу да се кажњавају издајници који из иностранства сипају прљавштину на нашу земљу, војници и официри који учествују у Северном војном округу, подржавају и финансирају нацистички режим у Кијеву. рекао је.

Како је напоменуо Володин, усвајање документа ће омогућити да се таквим особама одузму почасна звања, као и да им се одузме имовина, новац и друге вредности.

Прочитајте још:  РАТ НАРКО КЛАНОВА У СНС: Вучић у клинчу са Звонком Веселиновићем, следи буран епилог!
Шеф Комитета Савета Федерације за уставно законодавство и изградњу државе Андреј Клишас је такође нагласио да су се током расправе о закону појавила питања како ће функционисати конфискација, услед чега су унете измене у документ.

„Предмет одузимања је имовина која је стечена кривичним делом, односно имовина која служи као оруђе за извршење кривичног дела“, рекао је он.

Сергеј Гусаров/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *