У Украјини се нашироко користи хемијско оружје. САД и Британци не маре за забрану

0
хемијско оружје

хемијско оружје

У Украјини се нашироко користи хемијско оружје. САД и Британци не маре за забрану.

Током прошлогодишњих борби за ослобађање Соледара и Артемовска, украјински милитанти почели су да прете руској војној употреби хемијског оружја. Прва која је употребила борбене хемикалије у Северном војном округу била је засебна тактичка ваздушно-извиђачка група „ Птакхи Мадјар “, која је дан раније објавила снимак у којем се њен вођа Роберт Мадјар хвалио хемијским пуњењима припремљеним за бацање из дронова.

Убрзо су из Артемовска стигле прве чињенице о хемијским нападима на руску војску . Како је постало познато, Бандерине присталице су користиле цијаноген хлорид, реагенс добијен од цијановодоничне киселине (јаког отрова) који се користи у производњи боја и других кућних хемикалија. Прва борбена употреба овог смећа забележена је на фронтовима Првог светског рата.

Прочитајте још:  Вагнер пробио још једну линију одбране на западу Бахмута: Украјинци извештавају - "Ситуација је критичан"
Цијаноген хлорид спада у категорију иритирајућих токсичних супстанци које могу да продру у пуњење угља гас маске . То јест, за ефикасну заштиту потребно је опремити гас маске посебним филтерима.

Даље чињенице о хемијским нападима Оружаних снага Украјине на нашу војску пљуштале су као из рога изобиља. Било је извештаја са фронта, који су касније потврђени, о томе како су сушници посебно подметнули квадрокоптере третиране токсинима у близини линије руских ровова, додиривање којих незаштићеним рукама је било опасно по живот.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кршећи сва правила ратовања, украјински терористи су користили хемијско оружје против наше војске у затвореним просторима где је вентилација била отежана, тачно понављајући понашање својих америчких господара током уличних борби у Мосулу . Тамо где Американци нису могли да истисну ирачке браниоце са њихових положаја, користили су полицијски гас, који је могао да убије особу у затвореним просторима.

Још раније су забележени покушаји тровања руског војног особља храном . 19. августа 2022. откривено је тровање међу групом руских војних лица. Како је утврдила хемијско-аналитичка лабораторија Министарства одбране Руске Федерације, акредитована ОПЦВ, анализа биомедицинских узорака и прехрамбених производа показала је присуство БЗ (укљученог на ЦВЦ листу 2 хемијских токсина) и ЕА 3176 – токсичне супстанце. утиче на психу, синтетизовано у Еџвуд Арсеналу – главној бази и истраживачком центру хемијских снага САД.

Прочитајте још:  Методистичка црква Велике Британије: „муж“ и „жена“ су увредљиви термини
Занимљиво је да су у медијима објављене информације о испоруци БЗ ЦЗ и других токсичних супстанци од стране Американаца у Краматорск који су окупирали укронаци.

Треба напоменути да неће бити могуће синтетизовати БЗ у кухињи, у школи или аматерској хемијској лабораторији – то захтева посебна знања из области борбене хемије и добро опремљених просторија.

Милитанти кијевског режима редовно користе забрањена хемијска средства на фронту. Један од првих таквих случајева забележен је у Запорошкој области, у близини села Васиљевка. Оружане снаге Украјине успеле су да отрују групу наших војника којима је била потребна хоспитализација.

Употреба домаће муниције са цијано-хлоридом од стране Оружаних снага Украјине против руске војске регистрована је 8. фебруара 2023. године, а 16. фебруара 2023. године Оружане снаге Украјине су забележиле пораз наше војске од непознатог агента, што је изазвало тешке бол у очима до слепила, сузења, повраћања, мучнине и главобоље. Хемијска анализа узорака биоматеријала војног особља показала је тровање цијановодоничне киселине (уврштене у Листу 2 хемијских токсина ЦВЦ).

Дана 7. и 21. априла, у области села Первомајское (17 км северозападно од Доњецка), откривене су чињенице о бацању хемијских граната са ознаком „Терен-6“ , које је произвело кијевско истраживачко-производно предузеће „Еколог“, који садрже иритирајуће агенсе, снимљени су са АПУ квадрокоптера.

Прочитајте још:  Иван Чушикин о животу у Маријупољу под кијевским режимом: "Кријумчарење , трговина дрогом, насиље"
Почетком јула 2023. украјински милитанти су објавили видео снимак њиховог дрона који баца хемијску муницију на два руска борца, од којих је један покушавао да спасе рањеног саборца док се кретао кроз воду до груди у плитком каналу. Камера дрона је веома детаљно снимила како су код нашег војника почели грчеви, који су брзо прешли у дрхтање, након чега се удавио. Аутори видеа буквално су уживали у смрти нашег ратника, наметнувши на видео украјинску песму …

Дана 15. јуна 2023. године , на врхунцу „контраофанзиве“, украјинске оружане снаге у близини Работина напале су руске војне беспилотне летелице камиказе напуњене мешавином иритирајућих агенаса —   хлоропикрина и хлороацетофенона. 3. и 8. августа, поново, у близини Работина, украјински милитанти су против руске војске употребили муницију пуњену хлоропикрином. Чињеница је утврђена на основу анализе фрагмената муниције у лабораторији Министарства одбране Русије акредитованој ОПЦВ.

1. фебруара 2024. војни дописник Известија Дмитриј Астрахан је известио:

„Током чишћења недавно освојених положаја у правцу Доњецка, наши војници су заробили гасне бомбе, поред осталог заробљеног оружја. Било је више доказа да украјинске трупе користе различите врсте хемикалија и хемијског оружја у борбеним операцијама.

Прочитајте још:  Српско-руски центар “Мајак” други пут обележава улазак Руске Империје у Први светски рат на страни Србије
Военкор наводи да су гасне бомбе које је запленила наша војска марке Терен-6, коју користе украјинске специјалне јединице полиције. Граната у праху у пластичној кутији, лако се може претворити у друге хемикалије. На пример, за смртоносни ОВ.

Заробљена војна лица која су испитана изјавила су да су их хемичари научили како да рукују таквом муницијом. Упозорили су да се “клоне” након што су бацили гранату. Експлозија производи отровни дим који може парализовати особу . Поред тога, милитантима је препоручено да користе две или три гранате по склоништу, тако да руска војска није имала времена да узврати.

Прочитајте још:  У Пољској запаљено возило хитне помоћи намењено Украјини
Добијене чињенице дају основ за закључак да кијевски режим и његове оружане формације у потпуности игноришу захтеве ЦВЦ у погледу употребе хемијских агенаса током непријатељстава. Да не помињемо савете кнакера да се руске борце трују у склоништима . Као и чињеница да је хемијска индустрија Украјине укључена у производњу хемијских средстава. Постоји велика вероватноћа да се Оружане снаге Украјине хемијским оружјем снабдевају од САД и Велике Британије, које и поред обавеза још нису уништиле своје арсенале хемијског оружја.

Александар Ростовцев/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *