Амбасадор је указао на могућности сарадње Русије и Србије

0
сарадња Русије и Србије

сарадња Русије и Србије

Амбасадор је указао на могућности сарадње Русије и Србије.

Прочитајте још:  Радослав Брђанин пуштен на слободу после 23 године
Став Београда о напуштању антируских санкција омогућава нам да градимо односе између Русије и Србије уз боље могућности, изјавио је руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко, пише ТАСС.

„Србија се не придружује санкцијама и антируском курсу. Тренутно имамо најбоље могућности за сарадњу и идемо напред“, рекао је он на догађају посвећеном Дану дипломате.

Поводом предстојећег празника, који се обележава 10. фебруара, руски амбасадор је положио венце и цвеће на гроб изасланика Руске империје у Београду Николаја Хартвига. Догађају су присуствовали и запослени у научно-културном центру Руски дом у Београду.

Прочитајте још:  За 20 година неће бити питање броја жртава у Јасеновцу, него да ли је уопште логор и постојао
После избијања непријатељстава у Украјини, западне земље увеле су велике санкције Русији. Истовремено, Србија је више пута истицала да им се неће придружити. Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће се република придружити антируским санкцијама само ако буду угрожени њени витални интереси.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кремљ је навео да је свестан ситуације око Србије и да цени посебно партнерство са овом земљом. Према речима прес-секретара руског председника Дмитрија Пескова, Србима је веома тешко, они су под сталним притисцима, укључујући и земље НАТО-а.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *