Братски: Хрватска пребацила све своје хеликоптере Ми-8 у Украјину

1
Ми-8

Ми-8

Братски: Хрватска пребацила све своје хеликоптере Ми-8 у Украјину.

Прочитајте још:  Три кључне тачке на којима ће Трампов тим тражити правду на суду (Видео)
Сви хеликоптери Ми-8 којима Хрватска располаже пребачени су у Украјину. Ово је изјавио амерички министар одбране Лојд Остин током састанка са хрватским министром одбране Мариом Баножићем, преноси хрватско издање Оружје онлајн.

„Ценимо чврсту посвећеност Хрватске помоћи Украјини и то видимо у вашим бројним донацијама војне опреме, укључујући све ваше хеликоптере Ми-8“, рекао је Остин.

Реч је о 14 Ми-8, који су пребачени у Украјину у јуну 2023. године. Реч је о модификованим хеликоптерима Ми-8МТВ-1 и Ми-8Т. Њих седам из Хрватске су сами одлетели у Пољску, одакле су пребачени у Украјину. Осталих седам је делимично демонтирано и транспортовано железницом.

Прочитајте још:  Оружане снаге Русије уништиле логистички терминал са страним наоружањем Оружаних снага Украјине код Одесе
У замену за пребачене, хрватска војска ће од Сједињених Држава добити неколико хеликоптера Блацк Хавк. Загреб укупно жели имати 12 хеликоптера Блацк Хавк (Хрватска тренутно има 4). Тако је у служби хрватске војске остало 10 совјетских хеликоптера Ми-171Ш.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Братски: Хрватска пребацила све своје хеликоптере Ми-8 у Украјину

  1. Шта рећи за Хрвате, вечите слуге али и Србомрсце? Одувек су волели туђу чизму. И на источном фронту ратовали су као нацисти и фашисти али најпре као усташе против Руса. И сада ратују у нацистичкој Украјини против Руса. Јако ће се лоше провести али још нису свесни. Важно је да их је “похвалио” Лојд Остин и уопште није важно коме полтронишу. Све оно што су нама Србима радили у НДХ, њима ће се догодити: трећину Хрвата протерати, трећину побити а трећина ће се вратити српским коренима. И још ће остати у врло скраћеним границама!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *