НЕМА КРАЈА МУЉАЊУ! ПОНОВО СЕ РАДЕ КОЦКЕ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ У БЕОГРАДУ: А већ смо их једном платили чак ОСАМ милиона евра!

0

НЕМА КРАЈА МУЉАЊУ! ПОНОВО СЕ РАДЕ КОЦКЕ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ У БЕОГРАДУ: А већ смо их једном платили чак ОСАМ милиона евра!

И овог јутра је настављено вађење коцки на београдском Тргу републике, конкретно у Улици Васе Чарапића.

Прочитајте још:  Београд није једини: Повећање пореза на имовину чека и друге градове
Због тога ће у том делу града саобраћај бити обустављен све до понедељка. Од темељне реконструкције 2019, па до данас, чувене коцке су због лоше одрађених радова преметане најмање три пута.

Како се може видети на фотографијама, један део коцки је комплетно скинут, а радови су у току.

Иначе, радови на темељној реконструкцији Трга републике су извршени 2019. године и тада су урађене пешачке зоне, постављена је контактна мрежа и коцке на улици.

Прочитајте још:  Терор лажне државе: Суд у Приштини Србима ухапшеним на Јарињу продужио притвор за још месец дана
Недуго затим, уследиле су жалбе возача моторних возила и коцке су морале да буду окренуте на другу страну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако су од реконструкције Трга републике, која је коштала више од осам милиона евра и трајала годинама, коцке преметане бар три пута.

Обнова Трга републике трајала је званично од августа 2018. до августа 2019. године. Међутим, јасно је да је трајала знатно дуже. Тешко је утврдити и када је тачно реконструкција Трга била завршена, јер је неколико пута продужавана и била на „поправном“.

Трг републике реконструисан је у време док је на месту заменика градоначелника Београда био Горан Весић.

Прочитајте још:  Прозападна српска опозиција се спрема за Мајдан, а не за дијалог
До данас прецизно нисмо сазнали колико нас је све коштало. Весић је изашао са цифром од 768, 2 милиона динара, што је више од 6 милиона евра, али то је само вредност основног уговора.

Како је писао Истиномер, са ПДВ-ом, основни уговор реконструкције Трга вреди 921.915.481 динара. Друго, у септембру 2019. је измењен основни уговор због неопходних додатних радова.

У тој одлуци наведени су вишкови и мањкови радова и њихова вредност. Испоставља се да је било неопходно да се уговоре додатна финансијска средства. А тај износ је био 33.821.876 динара, односно 40.586.251 динара са ПДВ-ом, што је вредност уговора подигло на више од 960 милиона динара.

Глас јавности

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *