Славка Јовичића Славуја

Славка Јовичића Славуја

Сећање на Славка Јовичића Славуја.

На данашњи дан 2022. године у Палама је у 69. години живота преминуо Славко Јовичић Славуј, бивши посланик у Парламентарној скупштини БиХ и некадашњи заточеник у сарајевским логорима смрти.

Славко Јовичић је рођен 1953. године у Дољанима код Хаџића. Године 1990. године завршио је Вишу управну школу у Сарајеву и потом се запослио као замјеник начелника и инспектор у Државној служби безбједности.

Прочитајте још:  Усташке стазе ЕП: За који дан организују конференцију „Блажени Алојзије Степинац – сведочанство вере, устрајности и наде“!
Највећи дио рата Јовичић је био заточен у логору “Силос” у Тарчину у којем је остао заробљен три и по године. Он је послије 1.334 дана проведена у паклу логора, 19. јануара 1996. године размијењен заједно са другим затвореницима.

Иако је прошао голготу сарајевских логора, остао је да живи у Сарајеву. У политику је ушао да се бори за истину о страдању Срба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Којић: Срби у Сарајеву непожељни и као гости
По завршетку рата почео је радити као инспектор државне безбједности у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, 2004. године постаје потпредсједник Савеза логораша Републике Српске. Ту функцију је обављао двије године, а онда је на изборима 2006. године изабран за посланик у Представничком дому Парламента БиХ.

Славко Јовичић је сахрањен на гробљу Баре у Палама.

Катера.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *