И МИП Северне Македоније демантовао покушај убиства: Курти измислио атентате да скрене пажњу са фијаска у УН

0
македоније, динар

Аљбин Курти (Tanjug / DOPISNIK KIM)

Након што је Министарство унутрашњих послова Северне Македоније демантовало да је било покушаја убиства Аљбина Куртија током његове посете Скопљу, објављено је да о таквим тврдњама нису били обавештени ни главни тужиоци у Приштини.

„Што се тиче безбедности током посете премијера Куртија, она је организована по унапред утврђеним правилима и безбедносним проценама“, рекао је у суботу за Танјуг портпарол МУП-а Северне Македоније Тони Ангеловски.

Курти је, наиме, новинарима након повратка из Скопља, казао да се тамо осећао безбедним и поред претњи „од појединаца и структура које имају корене у званичном Београду“.

„Нисам се осећао угроженим, али сам видео многе полицијске снаге које су се побринуле за састанак у Скопљу“, додао је Курти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно је Радио-телевизија Косова (РТК) пренела да је Курти током боравка у Скопљу био под строгим мерама обезбеђења, пошто је, како тврде, било информација о покушају атентата на њега.

Према писању „Газете експрес“, главни тужилац у Приштини Бесим Кељменди ни главни тужилац тзв. Специјалног тужилаштва Бљерим Исуфај нису обавештени о наводима о планираном атентату на премијера привремених приштинских институција.

„Газета експрес“ истиче да, према закону, свака институција, укључујући тзв. косовску обавештајну агенцију и тзв. косовску полицију, има обавезу да одмах и без одлагања обавести државног тужиоца ако постоје претње званичницима или постоји сумња да је њихов живот угрожен.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *