Орбан: ЕУ мора што пре да прими Србију, у супротном ћемо је изгубити јер већ има алтернативу

0
орбан

Виктор Орбан (Виктор Орбан (Фото/ EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK))

Орбан се осврнуо и на питање Србије, напоменувши да она мора што пре да уђе у Европску унију

Руска Федерација никада неће прихватити чланство Украјине у ЕУ и НАТО – шанса за интеграцију Кијева у ове блокове пропуштена је на самиту Северноатлантске алијансе у Букурешту 2008. године, истакао је мађарски премијер Виктор Орбан у разговору са бившим аустријским канцеларом Волфгангом Шиселом.

Мађарски премијер је такође напоменуо да би закључивање директног споразума о безбедносној архитектури у Европи између САД и Русије, а без учешћа Европске уније, била главна опасност ЕУ, напомињући да Европска унија није довољно јака да би је Русија схватала озбиљно.

Орбан се такође осврнуо и на питање Србије, напоменувши да она мора што пре да уђе у Европску унију, јер би у супротном Београд могао да изабере сарадњу са другим партнерима, чиме би Брисел “изгубио ову земљу”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Морамо да завршимо стари задатак проширења пре него што кренемо у ново проширење са Украјином. Ако не интегришемо Србију што је пре могуће, изгубићемо је. Србија има друге опције. Управо је склопила споразум о слободној трговини са Кином”, рекао је мађарски премијер за аустријски лист “Пресе”, преноси ТАСС.

Мађарски премијер је такође назвао проширење ЕУ на земље западног Балкана “главним приоритетом” Будимпеште током председавања Саветом Европске уније, које почиње 1. јула.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *