Север Космета освануо у графитима: Кад се војска на Косово врати (ВИДЕО)

1

Косово и Метохија

У четири општине на северу Косова и Метохије јутрос су на објектима и тротоарима уочени графити на којима је исписано “Кад се војска на Косово врати… Северна бригада живи”.

У Звечану, Лепосавићу, Зубином Потоку и Северној Митровици, највероватније током ноћи, ћирилично су исписани графити.

Графити су исписани у бојама заставе Републике Србије – црвеној, плавој и белој.

Влада такозваног Косова прогласила је “Цивилну заштиту” и “Северну бригаду” крајем јуна за терористичке организације, а приштински премијер Аљбин Курти рекао је да је та одлука донета “на основу чињенице да те формације представљају озбиљну претњу по правни и уставни поредак Косова”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово није први пут да “Северна бригада” потписује графите, па је тако крајем августа 2022. године на централном шеталишту у Северној Митровици исписано “НАТО, иди кући” и “Ово је Србија”.

Срби са Косова и Метохије одржаће у понедељак у 12 часова у Косовској Митровици велики протесни општенародни скуп којим желе да скрену пажњу читавом свету на свој обесправљен положај, посебно због одлуке Аљбина Куртија о укидању динара којом им се угрожава останак и опстанак на њиховим огњиштима.

Из Удружења пензионера чији су представници најавили и пријавили скуп надлежним органима, рекли су да на митингу у понедељак очекују велики број својих сународника, здравствене раднике, просветне раднике, социјално угрожене, студенте и омладину, једном речју „све оне којима је директно угрожена егзистенција неправедним мерама из Приштине“.

Косово онлајн

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Север Космета освануо у графитима: Кад се војска на Косово врати (ВИДЕО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *