Суд у Њујорку одбио захтев оца да заустави хормонску терапију за промену пола његовог осмогодишњег сина!

1
промену

Судије породичног суда у Њујорку ускратили су оцу законско право да забрани свом осмогодишњем сину да узима хормоне који му мењају живот и који би започели његову медицинску промену пола.

Денис Хенон, 32, виши софтверски инжењер из Бафала, увучен је у „кошмарну“ правну битку са Врховним судом у Ерију која траје седам година, борећи се да задржи своја основна родитељска права.

Тврди да је дечакова мајка ‘погурала’ транзицију њиховог детета и каже да сам дечак није био узнемирен што живи као дечак.

Штавише, годину дана након пресуде суда, мало дете, Метју*, вратило се свом првобитном мушком роду и сада је „обичан мали дечак“.

Међутим, отац је изгубио могућност одлучивања када је реч о у медицинским одлукама о свом сину и виђа га само неколико сати сваке недеље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он не може себи приуштити жалбу за враћање пуног старатељства.

„То је била ноћна мора“, рекао је Ханон, преноси Даили Маил .

“То је потпуно уништило мој живот.” Због финансијских ограничења, он није био у могућности да тражи даљу правну помоћ.

Ханнон је у почетку видео неке промене у одећи свог сина. Његова бивша супруга је наводно почела да облачи њиховог трогодишњег сина у одећу за девојчице након њиховог развода 2015. године, пренела је агенција.

Упркос редовним посетама, Хенон није био свестан шта његова жена ради и да свесно развија двојни идентитет код детета У његовој кући, његов син је био Метјуа, али са својом мајком, он је био Руби.

Прочитајте још:  САД: Америчка држава Њујорк укинула обавезно ношење маске у затвореним просторима

Инцидент из 2019. га је збунио након што је добио писмо из вртића за ‘Руби Роуз Ханон’ са женским заменицама.

“Мислио сам да су га послали на погрешну адресу”, рекао је он. „Ја сам последњи знао [за транзицију]. Био је на брзом путу ка блокаторима пубертета.”

Тек 2020. Ханон је сазнао за одлуку своје бивше жене да се консултује са терапеутом специјализованим за негу трансродних особа. Она је наводно користила блокаторе пубертета за њихово дете, што је акција предузета без његовог знања, пренео је Дејли мејл. Његово искључење са пута истраживања рода његовог детета. Упркос овом развоју догађаја, није постојала званична дијагноза родне дисфорије за његово дете, стање које је обележено значајном нелагодношћу због диспаритета између нечијег генетског пола и додељеног пола.

В.Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Суд у Њујорку одбио захтев оца да заустави хормонску терапију за промену пола његовог осмогодишњег сина!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *