Београд је још једном разоткрио лажи Приштине у вези са забраном динара

0
београд

www.globallookpress.com © Silas Stein/dpa Скупштина Београд, Србија

Београд је још једном разоткрио лажи Приштине у вези са забраном динара.

Кампања коју је Србија покренула против Приштине, у вези са захтевом Централне банке Косова да користи само евре за готовинско плаћање, „подигнута је на лажним основама и усмерена је на очување устаљених начина прања новца и финансирања тероризма“, пише београдски лист. „Политика” је цитирала речи „премијера” Аљбина Куртија.

Прочитајте још:  Да ли северу Космета прете несташице
Директор Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије Петар Петковић изјавио је у недељу, 11. фебруара, да је обраћање косовског „премијера” на српском језику „трагикомично”, да Срби са Космета „неће лагати и пропагирају Курти“, оповргавајући његове оптужбе за незаконит трансфер новца.

У обраћању грађанима Косова на српском језику, Курти је напоменуо да се то (финансијска подршка Србима на Косову) обавља „шаљањем“ готовине у врећама преко границе Србије и Косова“, наглашава Политика.

Прочитајте још:  ОПЕН БАЛКАН ЂЕНОСАЈД: Приштина и Тирана туже Србију за геноцид!?
Петковић је са своје стране рекао да „Београд не превози џакове новца”. Према његовим речима, постоји „легални транспорт новца преко Народне банке Србије грађанима за социјална давања, зараде и пензије“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *