Ђурђевић: Ђилас се са Куртијем у Скопљу није видео јер Курти није имао времена за њега!

0
Курти, ђилас

Аљбин Курти (Getty © Omer Messinger)

Лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас је данас негирао да се на панел дискусији у петак и суботу у Скопљу састао с шиптарским терористом Аљбином Kуртијем што је у недељу тврдила председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски.

Она је Ђиласу одговорила на свом Х профилу да до састанка није дошло само јер Курти није имао времена за Ђиласа, што како даље наводи Курти је Ђиласу покушао да сачува кредибилитет, али узалуд, јер га Ђилас није сачувао сам себи.

“Господин Ђилас није демантовао мене, него себе. Прво, ја сам говорила о заједничком учешћу на панелу у Скопљу, а чињеница је да су обојица били тамо да говоре о “прогресивним политикама”. Господин Ђ. саопштава да није видео Куртија. И ево и да му поверујемо на кратко у то. Као разлог што се није сусрео са њим не наводи то што Курти спроводи прогон и етничко чишћење Срба на КиМ или што би заједнички панел са њим дан након седнице Савета безбедности УН, био ударац у леђа држави и косовско-метохијским Србима…Него зато што Курти није нашао времена за Ђиласа, односно, каже, није се појавио.

Друго, председник ССП као што видите – поносно нас обавештава да на панелу о Космету није рекао ниједну реч о прогону Срба у којем Курти покушава да надмаши Туђмана. Нити је за узурпаторске приштинске власти, употребио једну једину тешку квалификацију којом критикује институције државе Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Откривен документ ЦИА о Албанцима на Косову и Метохији

И треће, није тачно да Срби на КиМ понижавају себе тиме што пишу петиције против нелегално изабраних Куртијевих градоначелника. У ситуацији док су им уперене дуге цеви у куће и прозоре, раде оно што могу.

Учешће на таквом панелу, на којем је био и Курти, јесте брука. Но, ако је Курти желео да сачува кредибилитет Драгану Ђиласу, тиме што се није директно срео са њим, то је узалуд, јер очигледно Ђилас није сачувао кредибилитет самоме себи,” написала је Ђурђевић.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *