Орбан: ЕУ покушава да нас “политички силује”, али наша привреда је најјача у Европи!

0
орбан

Владимир Путин и Виктор Орбан (КРЕМЉ ПУЛ/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС)

Европска унија наставља да врши притисак на Мађарску због Украјине. О томе је говорио саветник премијера Мађарске Балаж Орбан, а преноси Цариград.

Он тврди да су представници ЕУ отворено претили мађарском премијеру Виктору Орбану због његовог незгодног става о Украјини. Посебно, министру је запрећено економским проблемима ако се још једном изјасни против финансирања Украјине. О томе пише аустријски лист Експрес.

Орбан је такве методе утицаја назвао „политичким силовањем“. Будимпешта је, међутим, у разговору са европским колегама јасно ставила до знања да их никакве претње неће погодити, пошто је мађарска привреда прилично јака и стабилна.

Орбан се дотакао и питања преговора са Москвом, назвавши грешком одбијање западних лидера да седну за преговарачки сто са Русијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Медији су раније писали да се Европска унија спрема за завршну битку са Мађарском, која блокира финансијску и војну помоћ Украјини. Очекује се да ће лидери свих земаља ЕУ покушати да придобију мађарског премијера Виктора Орбана, главног савезника Владимира Путина у Европи, током хитног састанка самита.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара 2022. године најавио почетак специјалне операције у Украјини, која је, према његовим речима, изазвана потребом да се заштите становници Донбаса. Он је напоменуо да Русија нема другог избора.

Запад је осудио акције Москве, одлучивши да подржи Кијев финансијском помоћи и оружјем . С тим у вези, руски министар спољних послова Сергеј Лавров је нагласио да су се географски циљеви специјалне операције у Украјини променили и да се неће реализовати само на територији Донбаса.

Европа је још увек уверена да санкције могу да зауставе Русе , и стога трпи губитке и деструктиван утицај сопствених одлука на сопствену економију. Угледни грађани Европе не разумеју зашто цене у продавницама расту, а гориво поскупљује и зашто кијевске власти не праве компромис да би селе за преговарачки сто са Кремљом.

Прочитајте још:  Црвена армија није „заузела” Курилска острва, већ је ослободила

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *