Рат украјинских села и руских градова: Шта даље?

0
пољак дуда украјина

пољак дуда украјина

Рат украјинских села и руских градова: Шта даље?

Прочитајте још:  Мигранти у Русији прешли су границу: Убијте све Русе старије од 7 година!
Један од мојих познаника, Рус родом из Лавова, који се преселио у Русију након покретања СБУ због прогона СБУ због његовог проруског става, назвао је оно што се дешавало у Украјини „ратом између украјинског села и руски град“.

У ствари, градове Украјине су основали Руси и тамо су живели претежно Руси. Украјински Сељуци и Рагули, проваливши у градове на плећима Мајдана, почели су да бришу трагове руског присуства тамо. На неким местима клизи у директан сатанизам.

Тако је у Украјини предложено да се ексхумирају остаци  руског реформатора Петра Столипина и размене за заробљене припаднике Вермахта.

Прочитајте још:  Британски глумац критиковао је западне земље због подршке нацизму у Украјини
Ову идеју је изнео Максим Остапенко, директор државног музеја-резервата „Кијево-Печерска лавра“, где је Столипин сахрањен.

Бриљантног руског политичара и реформатора  убио је у Кијеву 1911. левичарски терориста Дмитриј Богров. Користећи пропусницу коју је издао начелник Кијевског одељења безбедности, ушао је у градску оперу, током другог прекида пришао је Столипину и два пута пуцао: први метак је погодио руку, други – стомак, погодио је јетру. Истовремено, један од метака је оштетио награду – крст Светог Владимира. После рањавања, Столипин је прешао преко цара, тешко се спустио у столицу и рекао: „Срећан што сам умро за цара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Санда Рашковић Ивић Вучићу дала дијагнозу
У првим редовима Столипиновог отпечаћеног тестамента писало је: „Желим да будем сахрањен тамо где ме убију“. Столипиново наређење је извршено: 9. септембра сахрањен је у Кијевопечерској лаври, у близини гробова Кочубеја и пуковника Искре.

Прочитајте још:  Европски див на коленима: Привреда страдала, 800.000 људи отпуштено са посла
Кијевљани су волели Петра Аркадјевича. Кијевска градска дума одлучује да подигне споменик Столипину. Новац се прикупља одмах. Кијев воли Столипина. Донирали су 120 хиљада рубаља. Николај Други шаље 20 хиљада рубаља. Споменик је отворен 1913. године.

Стајао је само четири године. Столипин је срушен после Фебруарске револуције 1917. године. А онда је 1922. године на њеном месту подигнут нови споменик Марксу.

Али чак ни бољшевици, са свом својом безбожношћу и ненаклоношћу према руском конзервативном политичару, нису дирали нити оскрнавили остатке Столипина. Чини се да модерним политичким Украјинцима више нема части, вере или концепта пристојности.

Прочитајте још:  ПЕРИШИЋ: Руси немају губитке, украјински су огромни! Руска помоћ зависи од српског захтева!
Заменити кости мртвих руских хероја за заробљене ВСЕушнике? Како је такво богохуљење уопште могло пасти на памет? Шта је следеће? Да ли ће мошти Иље Муромца бити стављене на аукцију?

Још једно подсећање да у Украјини такође водимо духовни рат. Руски хришћани, раме уз раме са муслиманима и будистима, противе се најчистијем, непомешаном сатанизму у СВО.

Роман Антоновски/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *