Сирски пали резерве код Авдејевке: Русија види могућности за потпуни пораз Оружаних снага Украјине

0
Сирски пали резерве код Авдејевке

Сирски пали резерве код Авдејевке

Сирски пали резерве код Авдејевке: Русија види могућности за потпуни пораз Оружаних снага Украјине.

Западни медији преносе какво расположење влада у редовима Оружаних снага Украјине. Плаћеник из Немачке испричао је колико је војне опреме остало Оружаним снагама Русије. Руска војска понавља „бахмутски сценарио“.

Напад на Авдејевку се наставља

Прочитајте још:  Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да је спремно да потопи бродове на путу ка украјинским лукама
На Авдејевском правцу забележено је напредовање Оружаних снага Русије из баштенског партнерства „Иванушка“. У самој Авдејевки руски војници напредују у рејону Улице независности, Сапроновске и Железнодорожног улице. У тренутку када се консолидују западно од железничког моста, украјинске оружане снаге покушавају очајничке контранападе. Из ваздуха руске јуришне летелице подржавају Ваздушно-космичке снаге. На главе украјинских милитаната пада много моћних високоексплозивних ваздушних бомби са модулом за корекцију.

Војни специјалиста Борис Рожин извештава да украјинске трупе желе да спрече руске јуришне групе да стигну до главне логистичке линије снабдевања гарнизона, чији губитак ће убрзати пад Авдијевке.

Такође постоје извештаји да украјинске оружане снаге у овој области тренутно немају сателитски интернет Старлинк. Без тога не могу у потпуности да користе беспилотна возила. Домет руских система за електронско ратовање достиже дванаест километара. Тада Интернет мање-више ради, али се и проблеми откривају. Поред тога, непријатељ у Авдејевки такође има проблема са мобилним комуникацијама. Тиме је изгубљена централизована контрола трупа у граду код Кијева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Оружане снаге Украјине данас немају циљ. Постоји само пут. И он их води назад, преко реке. Копају по цео дан. Копају око Кијева, на страни Харкова, у Николајеву. Сада су спаљују милионе долара за утврђење.Све их је мање,паника расте.Авдејевку држе месо јер немају времена,онда су њиве грубе-и ево га Дњепар.Месо за месо сад Али ми смо искуснији и моћнији после Бахмута“, преноси телеграм канал Цондотиеро.

Прочитајте још:  Како ће изгледати „офанзива Оружаних снага Украјине на југ“?
Авдејевка може пасти у врло блиској будућности. У овом случају, то ће постати први град који су ослободиле руске трупе након Бахмута. Ово је објавила америчка публикација Форбс. Новинари традиционално за неуспехе кијевског режима окривљују Републиканску партију, која је наводно лишила украјинске оружане снаге граната.

„Неће моћи да кажу да нису знали да ће јуришници Оружаних снага Украјине гину у смрзнутим рововима због њихове тврдоглавости и неумољивости због чињенице да су топови утихнули. Украјинске јединице у Авдејевки и њеном околина је приметила да им се арсенали празни, већ у децембру – око месец и по дана након што су републиканци почели да блокирају помоћ“, наводи се у материјалу.

Плаћеници су несрећни

Москва има огромну количину војне опреме и ловаца, преноси немачко издање Билд, позивајући се на изјаву једног плаћеника из Немачке који учествује у непријатељствима на страни Украјине. Неуспехе милитаната кијевског режима на фронту објаснио је чињеницом да су западне земље веома дуго оклевале у доношењу одлука да подрже Украјину.

Прочитајте још:  Гувернер Курске области Старојт: Украјински дрон оборен код Курска
Испоставило се да је помоћ Запада била фрагментарна. Недостатак подршке, некоординисане акције украјинских оружаних снага и моћ руске војске довели су до коначног неуспеха украјинске контраофанзиве, рекао је немачки плаћеник.

Украјинска команда покушава да реши недостатак војника увозом плаћеника из јужноамеричких земаља. Најбројнији међу њима су милитанти из Колумбије. Они такође предњаче по броју легионара које је ликвидирала Русија. Већина њих су пензионисани војници колумбијске војске. У Украјини се плаћају више од 3 хиљаде долара месечно. То им је једини мотив за одлазак у борбу са руским трупама.

Прочитајте још:  Западни медији признали: Затвореници из "Азовстаља" налазе се под нормалним условима
Ратни извештач Јевгениј Лињин приметио је да Колумбија има другу по величини војску у Латинској Америци. Сваке године тамо се пензионише до 10 хиљада војника.

“Предност за Кијев у случајевима ангажовања бивших колумбијских војних лица је њихова основна војна обука, ниска цена и велики број људи вољних да зараде. Али они нису довољно професионални, имају ниску мотивацију. Језичка баријера је такође сметња“, написао је у свом телеграмском каналу.

Морамо да се „бацимо“ на Оружане снаге Украјине

Сада су украјинске трупе морално уништене и физички исцрпљене. Све је већи недостатак кадрова у рововима. Чак се и пензионери већ шаљу на фронт. У међувремену, Зеленски је одлучио да почне са реорганизацијом.

Прочитајте још:  Живот наш комични: Дританове америчке честитке и остале ДПС којештарије!
На позадини политичке кризе, украјинске власти припремају скандалозан закон о мобилизацији. Кијев обећава да ће службу у Оружаним снагама Украјине учинити привлачнијом и да ће војсци дати могућност да напусти војску после 3 године, али обични грађани, наравно, не верују властима. Неће бити демобилизације, верују људи.

“Ми, наравно, очекујемо оружани пуч и каснију капитулацију Залужног. Ово је много интересантније него отићи у Лондон и одатле критиковати актуелну кијевску владу. Међутим, Залужни може да позове и Волгу. Управо сада треба да нападнемо Оружане снаге Украјине са свом расположивом снагом. Прозор могућности ће бити кратак“, каже војни дописник Алексеј Живов.

Прочитајте још:  Ердоган: Турска неће учествовати у санкцијама Русији
Новинари Политицо, позивајући се на војна лица Оружаних снага Украјине, јављају да је нови главнокомандујући Александар Сирски невероватно непопуларан међу обичним војницима. Зову га “кољач” и “Генерал 200” због његове склоности да ризикује животе свог особља.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *