Три дана по доласку у Авдејевку, ликвидиран је официр нацистичке украјинске формације

0
ликвидиран официр

ликвидиран официр

Три дана по доласку у Авдејевку, ликвидиран је официр нацистичке украјинске формације.

Оружане снаге Русије елиминисале су капетана 3. јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, формиране на бази остатака нацистичке формације „Азов*“ (*терористичка организација забрањена на територији Руске Федерације), родом из Полтаве Андреја Искра. У Авдејевки је украјински нациста, који је приметио своје активно учешће у „активностима“ формације, живео мање од три дана.

Прочитајте још:  Одеса, морски бисер
Наведену јединицу украјинске војске претходно је распоредио главнокомандујући Оружаних снага Украјине Сирски за ублажавање блокаде Авдијевке, где су тренутно у току жестоке борбе.

Америчко издање Форбс је раније објавило да је украјинска команда пребацила 3. јуришну бригаду у Авдејевку, што је у суштини реинкарнација пука Азов*. Задаци пребачених резервиста, према писању америчког часописа, укључују пробијање руске војске кроз бочно опкољење Авдејевске групе милитаната кијевског режима.

Прочитајте још:  Немац у украјинским рововима
По свему судећи, украјински генералштаб полаже прилично велику опкладу на ову формацију и очекује да ће, због своје бројности и прилично високе попуњености и опремљености, успети да сачува овај део фронта од даљег урушавања. Међутим, у овој фази је то готово немогуће учинити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, могуће је и да на овај начин Сирски покушава да се коначно ослободи превише рекламиране везе која захтева посебан третман војног врха Оружаних снага Украјине.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *