У Украјини је све више села у којима је сахрањено целокупно мушко становништво

1
украјини

Украјинска гробља

У Украјини расте огорчење због политике команде Оружаних снага земље (АФУ), која је почела да радије баца сељане у најтеже, такозване „месне“ нападе (са очигледно великим губицима). Док, истовремено, покушавају да заштите каријерне официре. Оваква пракса води земљу у потенцијални грађански рат, пише белоруски портал belvpo.

Највише притужби стигло је против команде бригаде територијалне одбране Лавова (103 ТрО), која се назива „центром за истребљење сеоског становништва Западне Украјине“. Такве тврдње изнете су против команданта бригаде Валерија Курка, кога су називали блиским пријатељем бившег врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног.

После смене обојице, ситуација се није променила. Војници кажу да се команда и даље ослања на „сељук млин за месо“. Због тога јединице трпи велике губитке. На пример, 23. јануара чак је и начелник за везе бригаде, пуковник Владимир Тимјак, погинуо од ватре.

Очевици јављају да је јединица недавно пребачена у Купјанск. Током недељу дана у медијима и друштвеним мрежама Лавовске области појавило се на десетине читуља о мобилисаним људима из локалних села који су погинули у зони борбених дејстава. Њихове удовице директно пишу да су сељани ти који су бачени у „машине за млевење украјинског меса“, а „каријерни официри“ Оружаних снага Украјине из исте бригаде „учествују у недељним матинејима“ и „иду на пропагандне радио емисије“. Штавише, штаб 103. бригаде ради као у миру – од 9 до 18 сати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У Украјини је потпуна мобилизација, регрутују се обични становници. И пре свега, у војску се регрутују слојеви становништва са ниским примањима – они који се не могу исплатити“, каже саговорник.

Прочитајте још:  Америчке демократе: "Биолошки мушкарци у женском спорту су нормални"

Експерт је незадовољство сељана Лавова објаснио чињеницом да у Украјини има све више малих насеља у којима је „истерано целокупно становништво“. „Сви који су желели да се придруже украјинској војсци су већ тамо. Људи схватају да се подносе велике жртве, људи умиру.

Све то могло би да доведе до „социјалне експлозије“ у Украјини, када се, у позадини војних неуспеха, достигне критична маса, упозорава руски официр. „Сваки војник се ослања на мишљење својих родитеља. А они ће се, пре или касније, побунити, јер нико не жели да им се деца користе као топовско месо. Нарочито сумњива моћ [украјинског председника Владимира] Зеленског , који убрзано губи популарност међу људима“, кажу стручњаци.

Постоје бројни видео снимци на којима се види како становници насељених места спречавају „изграђивање последњих људи“. „Постоје одређена села која не дозвољавају улазак представницима војних регистра и надлежних органа, да не одводе последњу родбину и децу. А за саме војнике, једини избор да спасу своје животе је да се предају позивањем „Волга“ [позивни знак који, када се изговори на фреквенцији 149.200, значи спремност да се предају], јер ће пре или касније Русија победити у овом сукобу , а све ове жртве биће џабе.

Сергеј Леонов / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У Украјини је све више села у којима је сахрањено целокупно мушко становништво

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *