Здравко Понош (Foto: Milos Tesic/ATAImages)

Хрват Понош хвали Шиптара Куртија.

Поношу су срцу ближи и Загреб и Приштина, и Пленковић и Курти од Београда у коме живи, ради и Србије у којој претендује да дође на власт.

Прочитајте још:  Иван Максимовић: Он је свој посао на КиМ обавио
Здравко Понош, један од лидера Ђиласове НАТО коалиције ,,Насиљем против Србије” добро је познат као неко ко у јавности заступа ставове блиске интересима Хрватске, а супротне интересима Србије. Но, чини се да осим фаворизовања Загреба, сада има и нове љубимце – Аљбина Куртија и привремене власти у Приштини.

Поношу су срцу ближи и Загреб и Приштина, и Пленковић и Курти од Београда у коме живи, ради и Србије у којој претендује да дође на власт. Да не говоримо о његовој, сада већ патолошкој, мржњи према Александру Вучићу, српском председнику који смета и Хрватској и тзв. Косову, јер води бригу о интересима Србије.

Прочитајте још:  Више од 200 специјалаца шиптарске полиције ушло у Северну Митровицу, за сада без инцидената
Да је Понош спреман на сваку гадост, само да би водио кампању у корист српских непријатеља, а против Србије и како би напао Александра Вучића, говори у прилог и његова срамна изјава тајкунској телевизији поводом ванредне седнице Савета безбедности Уједињених нација (СБ УН) о Косову и Метохији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заслепљен својом острашћеном мржњом према Вучићу, Понош је успео да изусти оно у шта не верује нико нормалан на овом свету ко има очи и уши – изјавио је фактички да је Курти надиграо Вучића на тој седници, а на шта је остала шокирана чак и водитељка опозиционе телевизије.

Прочитајте још:  Шиптари припремају терен за сукобе
Она га је упитала како то мисли, јер је вероватно била свесна какву је глупост Понош одвалио, а НАТО генерал са хрватском путовницом није имао никакво рационално објашњење, већ је само рекао да је ,, Курти једноставно издоминирао”. Није могао да пронађе аргументе, јер их за такву сумануту тврдњу не може ни бити, али је ноншалантно наставио даље да лупета.

– Хрват Понош хвали Куртија – Здравко Понош, НАТО генерал и поносни Усташа, у тренуцима када се српски народ бори за свој опстанак на Космету, јавно хвали шиптарског екстремисту Аљбина Куртија. Изрод Понош је, по ко зна који пут, показао да је опозиција једино српској држави и српском народу! Његови сународници из “лијепе њихове” су сигурно поносни на њега – стоји у објави Телеграм канала Источна будућност, а та објава можда и најпрецизније даје дијагнозу Поношевог лудила (и безобразлука), јер тешко је наћи речи којима би се описало то бесрамно понашање.

У Поношевом лудилу, ипак има (антисрпског) система

Запањујуће је да су Понош и Ђиласова НАТО опозиција једини људи на свету који мисле да је Курти ,,издоминирао на седници СБ УН”. Колико њихови аргументи (не) пију воду, најбоље говори то што су Куртија напали многи и на његовом тзв. Косову, и то тврдњама да је на Ист Риверу доживео тотални фијаско и да је Александар Вучић у односу на њега демонстрирао дипломатско умеће. Посебно је оштра била Вљора Читаку из опозиционе ДПК.

Прочитајте још:  Могуће ПОТПУНО затварање Београда!!!!
И поред тога што се у Поношевим наступима могу назрети елементи лудила, тешко је веровати да је Понош баш толико наиван и незналица, тако да се може рећи да и у његовом лудилу има система – а реч је о кампањи напада на Србију и Вучића увек и по сваку цену. Метода је лагати што више, бесрамније, гебелсовски, чак и онда када су лажи толико очигледне као у овом случају и чак и када немате никакве аргументе да објасните своје будалаштине.

Зашто Хрвати и остали српски непријатељи толико воле Поноша

Нарочито популаран ђиласовац у Хрватској, јесте Здравко Понош, чувени НАТО генерал са хрватском путовницом, који је урнисао српску војску док је био начелник генералштаба.

Прочитајте још:  СКАНДАЛОЗНИ ЗАХТЕВИ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ! Поново хоће да прекину дијалог са Београдом, а иза тога се крије паклени план!
Хрватски медији су се од новембра 2021. до краја изборне кампање у априлу 2022.,године својевремено утркивали у подршци Поношу, који је тада био председнички кандидат. Недељни број хрватског „Вечерњег листа“ (20.03.2022.) изнео је хвалоспеве у тексту под насловом „Генерал који жели срушити Вучића тулумарио је у загребачком Кулушићу”.

Хрватски портал „Дневно“ је објавио текст под насловом -„Оженио је Хрватицу, Србија се коначно буди!“. „Јутарњи лист“ је објавио текст под насловом „Опорбени адут против Вучића: Генерал ожењен Хрватицом“…

Прочитајте још:  Сраман наступ НАТО Поноша: Тврди да смо сами криви што смо бомбардовани, не сматра Косово делом Србије, призива нову агресију на нас
Поношева приврженост Хрватској је неоспорна, стога ни откриће да је био део мреже хрватског шпијуна Хрвоја Шнајдера не чуди. Јер, није први пут да националне интересе земље у којој живи и којом неуспешно покушава годинама да завлада, врло здушно ставља на последње место.

Осим њега, део те исте мреже су били и Мариника Тепић, Зоран Лутовац, као и многи други. Шнајдер је плаћао и многе опозиционе медијске раднике и нво активисте, па није ни чудо што су ђиласовски медији писали срамне текстове и водили кампању чак и против Српске православне цркве, а све по жељама и наруџбини званичног Загреба.

Прочитајте још:  Европол: Разбијена велика албанска нарко мрежа
Аљбин Курти не мора да брине да ли ће да има своје фанове и ботове, јер и када га сви буду напустили, све и да никог не буде на његовој страни ни у Албанији ни на тзв. Косову, увек ће му остати верни подржаваоци из ђиласовске опозиције у Србији. Док се председник Србије борио за нашу земљу у УН, они су радили против Србије у Европском парламенту и, као што видимо, подржавају из све снаге злотвора Куртија. Спремни су да се удруже са сваким српским непријатељем само да би срушили председника Србије и вратили Србију у ДОСовски мрак. Имају само један проблем, а то је што народ све ово види и што их грађани Србије не желе.

24седам.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Хрват Понош хвали Шиптара Куртија

  1. Njegova karijera od 5. oktobra tesno je vezana za odnose vojske i ne samo sa NATO- om, vec i sa americkim oruzanim snagama, Nacionalnom gardom SAD sa kojom OD tada nasa vojska ” saradjuje” nakon potpisivanja Sporazuma o statusu snaga i Programa drzavnog partnerstva, zatim sa Pentagonom sto naravno ostaje do danas pod velom tajne. Vec tada je Ponos objavio da je vojska spremna za mirovne operacije u svetu. Zajedno sa Borisom Tadicem u Briselu a na sastanku sa zvanicnicima NATO- a prakticno su dogovoreni svi oblici saradnje ( otvaranje kancelarije za Nato u Bg, potpisivanje Partnerstva za mir i- jedan od uslova je bio saradnja sa Haskim tribunalom ..td.).Te iste godine je potpisan Sporazum o statusu snaga SOFA kojim su regulisana prava i obaveze pripadnika americkih vojnih snaga na teritoriji Srbije..da ne idemo dalje. Malo li je.

    1. Колика год да је Понош џукела треба бити објективан па признати да је војска још од JNA и Броза била под шапом NATO пакта а многи официри су радили за западне службе што је видљиво из њиховог учешћа у разбијању бивше државе а на штету нас Срба.
      Понош је само један у низу оних који воле усташе па сам тако чуо његовог колегу по чину и звању , Луку Кастратовића на : “Balkan info” , који се хвалио пријатељством са Рудолфом Перешином који је дезертирао из JNA и Туђману на поклон украо један авион. Тај Кастратовић каже да ‘рвати нису били за злочине над Србима у читавом прошлом вјеку него да су их на то натјерали са запада. За поменутог Перешина каже да је “страдао” а истог су оборили наши из ВРС за вријеме “Бљеска” док је ракетирао и пуцао по избјегличким колонама из РСК – Западне Славоније.
      Ова два примјера , Кастратовић и Понош , су довољна да се народ запита како су напредовали официри у JNA а ако се томе дода и податак да је Брозов генерал Петар Стипетић био припадник MAS-POKа и да је отишао Туђману онда би свако па и Ви требао мало боље истражити кадровску политику JNA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *