Русија: Белгород је могао бити гађан ракетама из Србије

0
белгород ракете из Србије

белгород ракете из Србије

Русија: Белгород је могао бити гађан ракетама из Србије.

Прочитајте још:  Македонију уводе у контролисани хаос у коме не добијају ни Македонци ни Срби
Телеграм канал „Војни доушник” преноси да су Оружане снаге Украјине 15. фебруара употребиле ракете српске производње за гађање Белгорода. Према речима аутора канала, о томе сведоче остаци ракета које су открили и фотографисали локални становници. Публикација тврди да изглед крхотина подсећа на српске ракете 122 мм ЕР Град 2000 (Г2000). Министарство одбране Русије још није коментарисало ову информацију.

Аутори канала наглашавају да на српско порекло ракета лансираних на Белгород указује и карактеристична боја њиховог тела и стабилизатора. Издање напомиње да је украјинска војска раније користила такве ракете, упркос изјавама председника Србије Александра Вучића да Београд не испоручује директно ове ракете Кијеву. Истовремено, извори канала подсећају да је Вучић изјавио и да Србија није у стању да спречи поновни извоз ових пројектила и другог наоружања.

Прочитајте још:  Украјински медији: Ради се на сусрету Вучића и Зеленског
Министарство одбране Русије раније је саопштило да је пресрело 14 пројектила испаљених на Белгородску област. Према наводима одељења, за извођење напада коришћени су вишеструки ракетни системи РМ-70 Вампир . Производе се у Чешкој. Претпоставља се да их је Украјина добила од западних партнера.

Васељенска/Њуз.РУ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *