Нови „Шербов урадак“ – Растодер: Треба разликовати Његоша као билборд и Његоша као пјесника. Какав је то пјесник са чијом сликом иду у ратове?

0
Растодер

Растодер

Нови „Шербов урадак“ – Растодер: Треба разликовати Његоша као билборд и Његоша као пјесника. Какав је то пјесник са чијом сликом иду у ратове?

Прослава Дана државности Србије у Пљевљима је дио политичког фолклора, а нисам сигуран да у нашем законодавству има санкција против тога, сматра „патриотска“ икона и професор Шербо Растодер.

Прочитајте још:  Мандић: Нећу дозволити да тајкуни украду народну вољу и састављају црногорску владу
Коментаришући изјаву првог човјека Пљеваља Дариа Вранеша да не зна зашто неког иритира академија поводом српског устанка, Растодер је казао да је то дио Вранешовог идентитета.

“За Вранеша само имам питања: против кога је подигнут устанак, под којом заставом и има ли он право као појединац да у име једне заједнице промовише као сопствену вриједност прославу дана државности друге државе? Шта ту може да уради? Може ли да забрани, има ли ту правних нејасноћа? Нисам сигуран да у нашем законодавству има санкција поводом тога”, истакао је Растодер у емисији “Тамо и натраг” на А плус телевизији.

Прочитајте још:  ЕРВИН БОГ И БАТИНА: Тражиће од Јакова, Спајића и Алексе да признају „геноцид“ у Шеховићима!
Поручио је да је случај у Пљевљима тест државе и данашње политичке елите.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Примјећујем да је први човјек ДПС-а одатле, а и премијер. Ако је неко реаговао поводом овога локалном парламенту , онда је то знак да човјек који то промовише нема сагласност цјелокупне заједнице. Појединци имају потребу да политичким фолклором идентификују себе, јер и сами имају проблем са личном идентификацијом. Не можеш другима да намећеш своја осјећања”, оцијенио је Растодер.

Прочитајте још:  Да ли је црква у Црној Гори икада била аутокефална
Растодер се у емисији дотакао и теме око Петра II Петровића Његоша, наводећи да је Његош за њега несумњива вриједност као пјесник, али да је проблем “Његош као билборд”.

“Треба разликовати Његоша као билборд и Његоша као пјесника. Какав је то пјесник са чијом сликом иду у ратове? Немам илузију да умањим његову поетску вриједност, али ако се узима од њега само што дијелу људи одговара, онда добијамо ово о чему причам”, закључио је Растодер.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *