Ванг Ји: Кина чврсто подржава Србију у очувању њеног територијалног интегритета

0
Ванг

Ванг Ји (Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader)

Министар спољних послова Кине Ванг Ји изјавио је да ће та земља наставити да чврсто подржава Србију у очувању њеног суверенитета, безбедности и територијалног интегритета.

Он је то рекао након састанка са председником Србије Александром Вучићем на Минхенској безбедносној конференцији, и додао да ће то не само учврстити челично пријатељство двеју земаља, већ ће се супротставити сепаратистичким акцијама, заштити циљеве и принципе Повеље УН и заштитити међународно право, преноси Синхуа.

Према његовим речима, Кина је вољна да ојача сарадњу на високом нивоу и да планира да кинеско-српске односе подигне на нови ниво.

Ванг је рекао и да су односи Кине са Србијом издржали тестове драстичних међународних промена и да је тако стечено искрено и дубоко пријатељство.

“Кина чврсто верује да ће Вучић водити српски народ ка већим достигнућима на путу националног развоја и ревитализације“, рекао је он , који је председнику Вучићу пренео поздраве кинеског председника Си Ђинпинга.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министар је додао да је снажна кинеско-српска сарадња у складу са дугорочним интересима обе стране, напомињући да једна земља, без обзира да ли је велика или мала, може да добије углед и поштовање свих страна у међународној заједници све док одржава “чврст и непопустљив карактер”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *