Ко је упропастио српске интересе на Косову и Метохији

0
Кад се војска на Косово врати

,,Кад се војска на Косово врати“ Будва (фото:ИН4С)

Ко је упропастио српске интересе на Косову и Метохији.

Прочитајте још:  Јутка иде у затвор 20. јануара
Представници дела опозиције потписали су као државни функционери, пре више од дванаест година, низ споразума са привременим властима у Приштини.

Примена појединих договорених споразума почела је деценију касније, а представници бивше власти, искористили су то како би, сада из опозиције, оптуживали председника Србије Александра Вучића за оно што су сами потписали.

Народни посланик листе Србија против насиља и члан Демократске странке Срђан Миливојевић написао је на друштвеној мрежи „Икс” да би прелаз на Јарињу Курти требало да назове по Вучићу.

Прочитајте још:  Василије Крестић: Шта се то дешава у Србији кад је реч о геноциду над Србима у НДХ
Међутим, споразум којим се између уже Србије и Косова и Метохије успоставља прелаз на Јарињу потписан је 2. децембра 2011. године када су преговоре о јужној српској покрајини водили Борко Стефановић, Борис Тадић, Вук Јеремић и други тадашњи чланови Демократске странке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неколико година раније, за време владавине истих политичара, косовски Албанци прогласили су независност, а званични Београд реаговао је низом потеза који ће, како се испоставило, нанети додатну штету интересу Србије.

Власт предвођена Демократском странком убрзо је пристала да се даљи преговори о Косову и Метохији изместе из УН, где је Србија имала подршку Русије и Кине, под окриље већински ненаклоњене нам ЕУ.

Прочитајте још:  Да ли ће ЛГБТ терористи забранити мајку
Затим су уследили споразуми о поменутим прелазима, личним картама и таблицама.

У међувремену, власт у Београду је промењена, а тадашњи потписници договора са косовским Албанцима, сада без икакве одговорности за своје поступке, из опозиционих редова оптужују председника Србије Александра Вучића.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *