Несторовић и Александар Павић напустили покрет МИ

1

Др Бранимир Несторовић. (Фото: Јутјуб)

У току процеса преображаја Покрета МИ – Глас из народа дошло је до извесних неспоразума унутар руководства, групи од седам оснивача, и Др Бранимир Несторовић и Александар Павић су јуче, 20. фебруара 2024. године, демонстративно напустили Покрет МИ – Глас из народа.

У сенци неспоразума и инсинуација против неких од оснивача Др Бранимир Несторовић је онда ултимативно тражио да он буде председник те странке иако је било договорено да се остане при изворном принципу колективног руководства које чини седам оснивача. На гласању тај ултиматум Др Несторовића није добио подршку већине оснивача и он је потом демонстративно напустио Покрет а за њим и Александар Павић.

Покрет, међутим, наставља са планираним радом и преображајем у политичку странку. Њиме ће руководити Веће Покрета које чини пет оснивача, Синиша Љепојевић проф. др Митар Ковач, проф. др Јован Јањић, Бранко Павловић и Драган Станојевић,

Према томе, у раду Покрета све остаје по старом и планирани циљеви се остварују.

Другим речима, покушај разбијања Покрета није успео и рад се наставља без оних који су његово разбијање покушали да изведу. Време ће показати који су били стварни мотиви и циљеви разбијања Покрета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овим поводом, сутра, 22.02.24. у 13 часова у Медија Центру (Теразије 3) биће одржана конференција за штампу Покрета МИ…

Покрет МИ – Глас из народа

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Несторовић и Александар Павић напустили покрет МИ

  1. Ne mogu tek tako preuzeti ime ako iza njega ne stoji dvoje. Pokret je rodjen kao zajednicki projekat i imenom ne mkze da se tek tako igra. Neka izvole i smisle novo ime a ne da se koriste lovorika koje su pobrali zajedno. Takva podvala uzdrmava temelje ” novog” pocetka.
    Ovo su decije bolesti koje su prosle mnoge stranke, dobro je da se u startu izdvoji kukolj od zita. Steta je veca nego sto se cini na prvi pogled jer je ideja ove grupe jedinstvena i kao takva je mogla da ima buducnost.
    Razlozi za raskid pokazuju politicku nespretnost srpske inteligencije, nesnalazenje u prakticnim potezima ali, u ovom slucaju i karakteri, kojih je puna politicka scena. To je najzalosnija cinjenica i nekako je ona pratilac politike. Politika izgleda trazi tvrd obraz, spremnost na igre i igrice. Slicno kao i u biznisu. Uostalom politika je i sama postala biznis, pitanje trzisne borbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *