Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

0
возило

Припадници Управе саобраћајне полиције, почели су са применом нове заштитне мере из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, према којој се возило привремено одузима од учиниоца тежег прекршаја, а који је у претходне две године правноснажно осуђиван за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја, саопштено је из МУП-а.

Како се наводи, саобраћајна полиција у Лесковцу јуче је привремено одузела возило “фолксваген пасат” којим је управљао шездесетједногодишњак, након што је извршио тежи прекршај јер је одбио да се подвргне алкотестирању када је заустављен у Светосавској улици око 18.40 часова.

У претходне две године овај возач је правоснажно осуђен због одбијања алкотестирања и због прекршаја насилничке вожње јер је управљао возилом у стању потпуне алкохолисаности, са 2,03 промила алкохола у организму.

Возач је задржан у службеним просторијама, а о наведеном догађају упознат је дежурни судија Прекршајног суда у Лесковцу, који је наложио да се лице након спроведеног задржавања процесуира у скраћеном поступку.

Тежи прекршаји из области безбедности саобраћаја су прекршаји из казнених одредаба у члановима 329. и 330. Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мера привременог одузимања возила траје до окончања поступка пред надлежним судом, наведено је у саопштењу.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *