„Гореће“: Песков о судбини тенкова Абрамс у зони СВО

0
песков, србија

Дмитриј Песков (Фото: AP photo)

„Гореће“: Песков о судбини тенкова Абрамс у зони СВО.

Песков: Амерички тенкови Абрамс ће горети као и други.

Прочитајте још:  Немачки министар има план: "Једите мање меса за борбу против Путина"
Амерички тенкови “Абрамс” ће горети на исти начин као и друга опрема у зони руске специјалне војне операције у Украјини, о чему сведочи снимак запаљеног Абрамса који су руске оружане снаге уништиле код Авдијевке, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Према његовим речима, које цитира ТАСС, руски борци свакодневно демилитаризују Украјину.

Наши војници су од самог почетка говорили да ће ови тенкови горети као и остали. Али генерално, као што ви и ја знамо из свакодневних порука Министарства одбране, ово је свакодневни, систематски, професионалан и посвећен рад наше војске, која демилитаризује Украјину и то чини сваки дан“, рекао је Песков .

Снимак уништења првог тенка Абрамс у зони Северног војног округа раније је објавио новинар Владимир Соловјов. Према речима новинара, оклопно возило је прво погођено ФПВ дроном, а затим нокаутирано ручним противтенковским бацачем граната. Забележено је да је тенк припадао 47. механизованој бригади Оружаних снага Украјине, која је током контраофанзиве у рејону Работина изгубила много опреме.

Прочитајте још:  Ево како су се провели Украјинци са Титовом војном техником (видео)
Војни експерт Анатолиј Матвијчук је раније изјавио да уништавање америчког Абрамса у зони Северног војног округа разбија мит о моћи НАТО супероружја . Према његовим речима, уз добар противоклопни систем и обучене војнике, опрема Алијансе гори „за слатку душу“. Он такође сматра да расте морал руске војске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *