Украјинско жито које просипају пољски пољопривредници, осим што је јефтино је и отровно???

0
жито

Украјинско жито

У последње време, Пољска се сусреће са изазовима који потичу из увоза јефтиног жита из Украјине. Иако је ово жито званично просуто због ниског тржишног цена, ситуација постаје још више забрињавајућа чињеницом да су те цене угрозиле опстанак домаћих пољопривредника у Пољској. Ипак, стварни детаљи о природи овог увоза почињу излазити на видело.

Жито из Украјине, које је јефтиније у односу на домаће производе, представља велики притисак на пољске пољопривреднике. Опадајуће цене узрокују финансијске губитке и ометају раст и развој локалне пољопривреде. Међутим, када се позабавимо неозбиљним аспектима овог увоза, открива се забрињавајућа реалност.

Најновији  проблем долази из открића да је жито из Украјине, осим што је генетски модификовано (ГМО), такође и отровно. Имајући у виду не само здравствене, већ и еколошке последице, ово представља велики изазов не само за Пољску, већ за све чланице ЕУ које су приморане да купују јефтино украјинско жито.

Постоје забринутост да украјинско жито садржи остатке муниције са осиромашеним уранијумом. Ова врста муниције коришћена је у сукобима на том подручју, а присуство осиромашеног уранијума представља потенцијалну опасност по здравље и безбедност потрошача.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спровођење ригорозних тестова на увезеном житу постаје императив, како би се обезбедила безбедност потрошача и заштитили пољски пољопривредници. Додатно, Пољска треба посветити пажњу и сопственим методама контроле квалитета, као и раду на подршци локалној пољопривреди.

Прочитајте још:  Како је Илон Маск постао један од највећих профитера рата у Украјини

Уколико се не примене одговарајуће мере и стандарди, ризик по здравље и безбедност националне популације могао би бити неопростив. Пољска влада и органи за контролу тржишта требају активно радити на заштити својих грађана и пољопривредног сектора од потенцијалних опасности које произилазе из увоза жита из Украјине.

Наиме, пољски пољопривредници жалили су се на помор стоке коју су хранили украјинским житом, а локални медији су извештавали о мртвим птицама које су јеле жито истоварено из камиона.

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *