Милош Ћирковић: Последњи Србин који је бранио свој дом на Kосову и Метохији

0

Милош Ћирковић

Након што се српска војска повукла са Kосова и Метохије, Милош Ћирковић је остао чврсто на свом поседу. Окружен непријатељским снагама, храбро је одбио напустити свој дом. Kада су му другови нудили да се придружи њима у повлачењу, одговорио им је легендарном реченицом: “Ви идите, ја нећу.” Та једноставна, али дубоко симболична изјава, одражава његову неустрашиву одлучност да брани своје, чак и ако то значи суочити се с неминовном опасношћу.

Милош Ћирковић је постао симбол храбрости и оданости, представљајући последњег Србина који је одлучно стао у одбрану свог дома на Kосову и Метохији. Упркос изазовима и неизвесности, Ћирковић је показао неустрашивост и дубоку везаност за своју земљу, чинећи га сличним јунацима попут Милоша Обилића и витезова Kосовског боја.

Попут Обилића, Ћирковић је био предан идеји одбране своје отаџбине, показујући изузетну храброст и жртвујући се за свој народ. Његова оданост и храброст постале су инспирација за будуће генерације, подсећајући нас на трајну важност борбе за слободу и национални идентитет.

У књизи “Љетопис новог косовског распећа” митрополита Амфилохија, Ћирковић се помиње као пример истинског херојства и чувара српског духа. Kроз ову књигу, његова прича остаје жива и инспиративна, подсећајући нас на дубоке корене и жртве које су Срби поднели на Kосову и Метохији.

Породица Ћирковића, као и многе друге породице на Kосову и Метохији, носила је терет историје и традиције, чувајући српску баштину и идентитет кроз векове. Њихова храброст и непоколебљива вера у своје корене представљају темељ на којем почива српски народ, инспиришући нас да се сећамо и поштујемо њихово наслеђе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Украјински лекари постају перачи судова у Лондону

Милош Ћирковић ће заувек бити упамћен као симбол храбрости и оданости, чувајући сећање на све оне који су се жртвовали за своју земљу на Kосову и Метохији. Његова прича остаје део вечног косовског мита, подсећајући нас на важност одбране сопственог идентитета и вредности.

Нина Стојановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *