Како помодарство чини људе глупим или да ли сте за једну торбу од “ВЕГАНСКЕ КОЖЕ”!?

0
веганске коже

У свету моде, увек постоји нешто ново што нас изненађује. Али овог пута, модни свет је отишао један корак даље. У продаји су се појавиле ташне од “веганске коже”. Да, добро сте прочитали – веганске коже. Питање које се сада намеће је: Шта следеће? Вегански мехови од сацканих моркова? Шта год то значило! 

Као што назив каже, веганска кожа је намењена да имитира изглед и текстуру коже, али без коришћења животињских производа. Иначе, ово би било одлично решење за оне који желе да избегну коришћење коже животиња, али да се оспособе у стилу. Али хајде да будемо реални: Веганска кожа је као да једете вегански бургер са билогијским куфером.

Па, на које начине се прави ова веганска кожа? Да ли су торбе заиста израђене од вегана, односно од људи вегана? Или се можда овде ради о свету у којем ћемо ускоро имати кожу узгајану на биолошки деградирајућим амбалажама од био-ћурки? Замислите само, будућност у којој се растућа потражња за веганским стилом моде суочава са чудним експериментима на пољу животињске крајности.

А сада се питамо – где је граница? Хоћемо ли на крају имати читаву индустрију моде базирану на самим веганима? 

Коначно, да ли је могуће да наша опседнутост модом и трендовима заглупљује? Или је ово само нови корак у еволуцији моде – модерни хумористични тренд? Једно је сигурно: када је у питању мода, нема граница. Ни када су у питању вегански митари од вегана. Шта год то значило!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нина Стојановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Колико сте ИНТЕЛИГЕНТНИ? Ако решите ове ЗАГОНЕТКЕ, значи да сте ИЗНАД ПРОСЕКА

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *