Које војнике немоћна Француска мисли да пошаље у Украјину: Оне што штрајкују или пале заставе ЕУ и НАТО?

0

Емануел Макрон

Поруке које долазе из Француске, а које је изрекао председник Емануел Макрон, немају баш неке везе са стварним могућностима Француске, осим ако баш не жели да Француска потпуно остане без етничких Француза!

Да, сигурно сте чули за изјаве Макрона о могућности слања војника НАТО-а у Украјину. Ако сте добро чули, питате се, шта то Француска има да ради са Украјином? Па, ако сте погледали последње вести, Француска није баш у најбољој финансијској ситуацији. Штрајкови по њеним улицама су свакодневни, са пољопривредницима на челу колоне. Зашто? Па зато што се субвенције које су намењене француским пољопривредницима више не дају њима, него се шаљу као помоћ за рат у Украјини. Ово је изазвало не задовољство, већ бес у француском народу, који не разуме зашто ЕУ и САД финансирају рат у Украјини, када је њихова земља дубоко погођена економском кризом. Мреже су преплављене сликама и снимцима где грађани Француске пале заставе ЕУ и НАТО.

Ако мислите да су ови проблеми довољни за једну земљу, препоручујемо да мислите поново. Уз све то, Француска се суочава са протестима муслимана, којих је пуна. Због своје политике према рату у Палестини, који је подржана од стране Француске, муслиманска заједница изразила је своје не задовољство. Али, уз све ове проблеме, Француска се наставља мешати у трунове са Русијом.

Овој изјави је претходила вест из САД-а која је потврђена од стране портпарола америчког Стејт департмента, где је наглашено да Сједињене Америчке Државе неће послати своје војнике у Украјину. Тако даље, није било тешко извести паралелу: да Америка делује преко Француске на Русију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Кинески највиши дипломата обећао је јачање односа са Русијом упркос ситуацији у свету

Одједном, Француска, која је војно немоћна у односу на Русију, постаје мали, али гласни гласник Америке у односу на Украјину. Француска је војно немоћна у односу на Русију, али неће да прихвати ту чињеницу.

Шта лежи иза овога? Да ли је то покушај одвлачења пажње од унутрашњих проблема, или могуће смишљен покушај декохерентне политике? Не зависно од разлога, ово је сигурно једна апсурдна и забрињавајућа ситуација која говори о хаотичном стању у којем се свет налази.

Очигледно је да свет налази у периоду велике неизвесности и конфузије, где се домаћи проблеми мешају са међународним конфликтима на начин који може бити шокантан.

Ова ситуација илуструје не само слабости у домаћој политици, већ и недостатак кохерентности и јасног стратегијског вођства у међународним односима. Постављање војних питања и интервенција изнад економских и друштвених потреба само додатно усложњава стање и угрожава стабилност.

Вуксан Миљковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *